Eğitim

Açık Öğretim Lisesi Askerlik Tecil İşlemleri

Açık öğretim Lisesi Askerlik Tecil İşemleri Nasıl Yapılıyor? Açık öğretim Lisesi Öğrencilerinin Askerlik Kanunu (1111 – 35/c)’de yapılan değişiklik sonucu askerlik tecil (erteleme) hakkı bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim lisesi öğrenciliğine devam eden ve askelrik çağına gelmiş olan öğrenciler askerliklerini tecil edebilirler.


Açık öğretim Lisesi Öğrencisi Askerliğini Nasıl Tecil Edebilir?

Açık öğretim Lisesi öğrencileri askerliklerini tecil (erteleme) ettirebilmeleri için, Halk Eğitim Merkezleri, Liseler ve Açık Öğretim lisesi iş ve işlemlerini yapan Anadolu Liselerinden onaylı Ek.c2 Belgelerini alarak, bağlı buldujlarıu askerlik şubelerine giderek tecil işlemlerini gerçekleştirebilirelr.

Askerlik Tecili İçin Belgenin Kabulüyle Alakalı Her Türlü Sorumluluk Askerlik Şubesi’ndedir

Öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik durumunda olan öğrencilere EK.c2 belgesi düzenlenebilmektedir. Söz konusu belgelerin kabulu askerlik şubelerinin sorumluluğu altındadır. Askerlik Tecil işlemleri için gerekli Ek.C2 forumunu pdf ve word olarak indirmek için MEB Açık öğretim lisesi internet sayfasında bulunan askerlik işlemleri linkine tıklayabilirsiniz. Öğrencilerin durum belgeleri öğrencilerin durumlarını askerlik şubelerine bildirme maksadıyla her sene gönderilmektedir. Öğrenci durum belgeleri tanzim eden makamlarca tarih ve sayı verilerek imzalanmakta ve onaylanmaktadır. Açık öğretim lisesi öğrenci durum belgeleri içerisine öğrencinin okuduğu eğitim kurumunun adı ve adresi açık ve detaylı olarak yazılmalıdır. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve diğer tüm devlet kurum ve kuruluşların haberleri , duyuruları kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara