Eğitim

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı Kayıtları Başladı

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı konusuna ilişkin, Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu program görevlisi Semra Önder: “Açık lise programımıza, Batı Avrupa ülkelerinde yerleşik veya en az altı ay süreli geçerli oturma iznine sahip olmaları koşuluyla, Türkiye’de ortaokulu yani ilköğretim okulunu bitirmiş olanlar, Türkiye’de genel lise, meslek lisesi veya dengi bir okula devam ederken tasdikname alıp ayrılanlar ile yurt dışında öğrenim görüp denklik yaptırmış ve denklik sonucu lise mezunu olmadığı anlaşılan adaylar başvurabilirler.” dedi.

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa programı için kayıtlar internet üzerinden online olarak yapılacak. 

Semra Önder açıklamalarında: “16 Eylül 2016 günü mesai bitimine kadar istenen belgeleri usulüne uygun ve eksiksiz olarak bir zarf içinde, Anadolu Üniversitesi’nin Köln’deki Batı Avrupa Bürosuna postayla göndermesi ya da şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi işbirliğinde yürütülen programlar ile yaşı, mesleği ve uyruğu fark etmeksizin Türkçe bilen ve eğitim düzeyini belgeleyen herkes evinden ve işinden ayrılmadan kendine ve geleceğine yatırım yapabilir.”  ifadelerine de yer verdi.

Bu yıl, Açık Öğretim Lisesi Batı Programı kapsamında sınavlar, Almanya- Köln, Berlin, Münih, Stuttgart, Frankfurt, Hamburg; Fransa-Paris; Belçika- Brüksel; Hollanda-Den Haag; Avrusturya-Viyana; İsviçre- Bern 2de olmak üzere, toplam 11 merkezde yapılacak.

Kayıtlar ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz:

Hafta içi 14.00 – 17.00 saatleri arasında 0049 221 511 047 nolu telefon üzerinden veya lise@anadolu-uni.de elektronik posta adresine yazarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kamupersoneli.net