Eğitim

Açıköğretim Öğrencileri İçin Avrupa Deneyimi Fırsatı Yarın Sona Eriyor

Açıköğretim öğrencileri için Avrupa Deneyimi Fırsatı başvuruları 19 Eylül 2017 saat 00:00’da sona erecek.

Başvuru Yapacak Adayların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

* Başvuru formunun en geç 19 Eylül 2017 saat 00:00’e kadar evs@anadolu.edu.tr adresine e-postayla gönderilmesi gerekmektedir. Bu saatten sonra gelen başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

* Gönüllülerin Seçimi gönderdikleri Başvuru Formları üzerinden yapılacaktır.

* Projelere 17-30 yaş arası gönüllü öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

* Başvuru yapmak için Yabancı Dil bilme zorunluluğu yoktur. Fakat seçilmenizde dil bilmenizin etkisi olacaktır. Bu aynı zamanda gönüllülük yapacağınız süre boyunca sizler için önem arz etmektedir.

* Gönüllülerin seçimi asil ve yedek olarak üniversitemiz AGH komisyonu tarafından yapılarak Ev Sahibi Kuruluşunuza liste olarak iletilecek ve ev sahibi kuruluş nihai kararı vererek gönüllülerle iletişim kuracaktır.

* Seçildikten sonra herhangi bir zorunlu, mücbir sebep olmadan projeden vazgeçilmesi halinde Anadolu Üniversitesi gönüllülere ikinci bir hak tanımayacaktır. Dolayısıyla kesin katılmaya kararlıysanız başvurunuzu yapınız.

Gerçekleştirilecek program Avrupa Gönüllü Hizmeti ücretsiz programıdır. Programa katılacak olan gönüllüler, katılım için herhangi bir ücret ödemeyecek.

Avrupa Gönüllü Hizmetine başvuracak adaylar aşağıda yer alan imkanlardan ücretsiz faydalanabilecekler;

* Pasaport, Vize Gideri,  Sigorta, Seyehat Masrafı, Gönüllü Konaklaması, Yeme- İçme Gideri, Yerel Ulaşım, Cep Harçlığı, Rehber Desteği ve Dil Kursu gibi hizmetlerden ücretsiz olarak ya da belli cüzi miktarlar ödeyerek faydanalanabilecekler.