Eğitim

Açıköğretim sınavları hakkında yeni karar! Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve AUZEF sınavları 2020

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakülteleri ile örgün öğretim final (Güz yarıyıl dönem sonu) sınavlarının da online olarak – internet üzerinden yapılacağı duyuruldu. Peki, sınavlar hangi tarihlerde yapılacak?

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMA

Anadolu Üniversitesi, bugün yayımladığı duyuruda sınavların online olarak yapılacağını duyurarak, şu açıklamayı paylaştı:

“Açıköğretim sistemi, örgün ve uzaktan eğitimde güz yarıyılı dönem sonu sınavları çevrimiçi yapılacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi nedeniyle Anadolu Üniversitesi Senatosu, öğrencilerin sağlığını riske atmamak amacıyla, 2020-2021 güz dönemi dönem sonu sınavlarının da çevrimiçi olarak yapılmasına karar verdi”

AÖF vize sınavları 12 Aralık tarihinde online olarak yapılacak. Final sınavları ile ilgili tarih henüz açıklanmadı. Tarih bilgisi geldiği an haberimize eklenecektir.

Açıköğretim sınavları hakkında yeni karar! Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve AUZEF sınavları 2020

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMA

Anadolu Üniversitesi sonrasında Atatürk Üniversitesi’nin açıklaması merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta duyuru yayımlanan ATA AÖF, şu erteleme duyurusunu kaydetti:

“Online Vize Sınavı Tarihleri Ertelenmiştir

DGS Ek Yerleştirme sonuçlarının, ÖSYM Başkanlığı tarafından henüz açıklanmaması nedeni ile, daha önce 16-22 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacağı ilan edilen 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı vize sınavlarının, 30 Kasım – 11 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılması kararlaştırılmıştır. Ayrıca daha önce 14-15 Kasım 2020 tarihlerinde yüz yüze yapılacağı ilan edilen Ceza İnfaz Kurumları güz yarıyılı vize sınavlarının 28-29 Kasım 2020 tarihlerinde yine yüz yüze yapılması kararlaştırılmıştır”

Açıköğretim sınavları hakkında yeni karar! Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve AUZEF sınavları 2020

AUZEF AÇIKLAMA

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ise resmi duyurunda sınav hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Çevrim İçi (Online) Sınavlar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi ara sınavlarına https://esinav.istanbul.edu.tr/ adresinden girebilirsiniz.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemindeki derslerinizin ara sınavları 21 Kasım 2020 – 29 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Sınavlarınıza bu tarihler arasında 24 saat boyunca istediğiniz gün ve saatte girebilirsiniz.

Ara sınavlarda her bir ders için 30 dakika süre verilecek olup, çoktan seçmeli 20 adet soru yöneltilecektir.

Çevrimiçi (Online) Sınav Sitemine giriş yaptıktan sonra karşınıza sınav kurallarını içeren bilgiler gelecek ve bunu onaylamanız istenecektir. Lütfen bu ekrandaki bilgileri çok dikkatli bir şekilde okuyunuz”