Eğitim

Adana Merkezi Sınav İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tam Listesi

Milli Eğitim Bakanlığı liselere geçiş sınavı başvuru kılavuz yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre liselere geçiş sınavına başvuru tarihleri ve başvurulara yönelik olarak bilgiler aktarıldı. Kamupersoneli.net olara MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre Adana’da Merkezi Sınav İle Öğrenci Alan Ortaöğretim kurumlarının listesini yayımlıyoruz.

BAŞVURULAR HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan kılavuza göre liselere geçiş sınavlarına katılım gösterecek adaların başvuruları 11 Nisan 2018 tarihinde alınmaya başlayacak ve son tarih olan 18 Nisan 2018’e kadar devam edecek.

Başvuru yapacak olan öğrencilerin eğtiim hayatına devam ettikleri okullar üzerinden elektronik ortamda yapacakları belirtildi.

ADANA’DA MERKEZİ SINAV İLE ÖĞRENCİ ALAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TAM LİSTESİ

Adana’da merkezi sınav ile öğrenci alımı yapan 37 ortaöğretim kurumu bulunuyor.

Bunların arasında; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi yer almakta.

Adana’da merkezi sınav ie öğrenci alımı yapan ortaöğretim kurumları arasında ise ilk sırada Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yer almakta. Pansiyon durumu bulunmayan bu okulda öğretim şekli kız ve erkekli olarak ifade edilirken okul için açılan kontenjan ise 30 olarak duyuruldu.