Eğitim

Adaylar Dikkat ! Üniversite Kayıtlarında Son Gün

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafında ÖSYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından kısa süre sonra ÖSYM bir duyuru yayımlayarak ÖSYS yerleştirmelerinde hata yapıldığını ve yeni yerleştirmelerin olduğunu ifade etti. ÖSYM yayımladığı bu duyuruda adaylardan özür diledi.

Adaylar 2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversite kayıtlarına 14 Ağustos 2017 tarihinde başladı. Söz konusu kayıtlara için bugün son gün. Kamupersoneli.net olarak online kayıt ve kayıtlarda gerekli belgeleri ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

Üniversite kayıtları için adaylardan Lise diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, Üniversite tarafından talep edilen diğer belgeleri istenmektedir.

ONLİNE KAYIT

Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıracak adaylar elektronik ortamda kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Elektronik kayıt, zorunlu olmayıp adayların insiyatifine bırakılmıştır. Elektronik kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM’den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki adayları kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile “https://www.turkiye.gov.tr ” web adresi üzerinden giriş yapılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Kamupersoneli.net – ANKARA