Eğitim

AK Parti MKYK üyeleri: Üniversiteler, yurtlar ve okulların tamamı hakkında flaş öneride bulundu!

Önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan MKYK toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan parti kurmayları ile bir araya geldi. Toplantıda corona virüsü salgını nedeniyle başlatılan uzaktan eğitim ile ilgili önemli bir öneride bulunuldu.

AK Parti MKYK üyeleri: Üniversiteler, yurtlar ve okulların tamamı hakkında flaş öneride bulundu!

Yüz yüze eğitim başlamalı 

MKYK üyeleri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a esnafların sıkıntıda olduğu altı çizilerek üniversite, yurtlar ve okulların tamamının açılması gerektiği önerisinde bulunuldu. Söz konusu öneride, “Sadece üniversite ve üniversite öğrencileri ile geçinen bazı iller var, esnaf sıkıntıda, üniversiteler, yurtlar ve okullar tamamı açılmalı” dediler. Koronavirüste çocukların ‘süper taşıyıcı’ olmadığını gösteren bir çalışma da Erdoğan’a sunuldu. Kurmaylar, çalışmaya göre 10 yaş ve altındaki çocukların da taşıyıcı olmadığını, okulların tamamının açılması ile pandeminin yayılma riskinin anlatıldığı kadar yüksek olmayabileceğini söylediler. MKYK üyeleri, “Pandemi döneminde çocuklarda obezite başlangıcı da arttı. Çocuklar hem psikolojik hem beden olarak da yıpranıyor. Artık tüm sınıflar yüz yüze eğitime başlamalı” ifadeleri kullanıldı.

AK Parti MKYK üyeleri: Üniversiteler, yurtlar ve okulların tamamı hakkında flaş öneride bulundu!

2 ülke örnek gösterildi

Ayrıca toplantıda 21 Eylül’de anaokulları ve ilkokul 1. sınıfların yüz yüze eğitime başladığı hatırlatıldı. Toplantıda yapılan sunum ile Almanya ve İngiltere örnek gösterilerildi. Bu ülkelerdei okulların açık olduğu ve çocukların virüsten az etkilendikleri ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise öneri karşısında konuyu Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı ile konuşacağını bildirdi.

Türkiye’de eğitim ne zaman başladı?

Salgın sonrası 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitime başlandı. 21 Eylül tarihinde ise okul öncesi ve 1. sınıflar okula başladılar. 8, 9 ve 12. sınıflar gibi diğer sınıflar için Milli Eğitim Bakanlığının önümüzdeki dönem yapacağı açıklamalar bekleniyor.