Eğitim

ALES 2016 Başvuruları Başlıyor

2016 ÖSYM ALES başvuruları birkaç gün sonra başlayacak. Başvurular hakkında ÖSYM Başkanlığı bir duyuru yayınlayacaktır. Bizler kamupersoneli.net olarak ÖSYM ALES hakkında adaylara başvuru tarihi ve son başvuru tarihi, ALES sınav tarihi ve sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bilgiler vereceğiz.  
 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvimine baktığımızda ALES İlkbahar Dönemi ilk başvuru tarihi olarak 17 Mart 2016 belirtilmiştir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takviminde ALES İlkbahar Dönemi başvurularının son başvuru tarihi olarak 30 Mart 2016 belirtilmiştir.  
 
ALES’e girecek adaylar sayılı günleri kaldı. Sınav tarihi 8 Mayıs 2016 olarak belirtilmiştir. Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na hazırlanmak için 2 ay gibi bir süreleri kaldı. 
 
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçlarının açıklanma tarihi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takviminde 25 Mayıs 2016 olarak belirtilmiştir.  
 
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Kimler Girebilir ?  
 
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na bir lisans programını bitirebilecek durumda olanlar sınava girebilirler. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına lisans programını bitirmeye hak kazananların dışında lisans programını bitirmiş adaylar sınava katılım sağlayabilirler. Ayrıca denklik belgesi almak sureti ile yurtdışında eğitim görmüş ve lisans programını bitirmiş olan adaylar sınava girebilirler.