Eğitim

Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Programlarına Başvurular Başladı

Anadolu Üniversitesinin, bireylere bilgilerini güncelleme,ilgi alanlarına göre eğitim alma olanağı sağlayan e-sertifika programlarına kayıtlar başladı.

Eğitimlerin internet üzerinden, sınavların ise gözetim altında yapıldığı, 3 ay süren eğitimlerden oluşan program ilk kez 2007’de uygulanmaya başlandı.

Başvuruların Yapılması

2017 Yaz dönemi e-Sertifika Programlarına kayıt başvuruları 5 Haziran 2017 – 23 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.Kayıt başvurusu yapabilmeleri için adayların geçerli bir e-posta adresine ve kendilerine ait .jpg formatında taranmış vesikalık bir fotoğrafa sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru işlemleri de dahil olmak üzere bütün bilgilendirmeler e-posta aracılığıyla gerçekleştirileceği için posta hesabının aktif olmasına ve posta kutusunun dolu olmamasına dikkat edilmelidir.

Öğrenciler bir sertifika döneminde sadece bir e-Sertifika programına kayıt yaptırabilirler. Sertifika programı süresince kişisel bilgilerinde (adres, sınav merkezi vb.) değişiklik yapamazlar. 

Engelli katılımcıların sağlık raporlarının aslını ya da fotokopisini diğer belgelerine ekleyerek e-Sertifika Programları Koordinatörlüğüne göndermesi gerekmektedir. Bu katılımcılarımıza sınav sırasında yardımcı gözetmen verilecektir.

Sertifika Ücretlerinin Ödenmesi

e-Sertifika Programlarına katılım ücretini kredi kartı ile ödemek isteyen adaylar başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra Aday Bilgilerim sayfasında yer alan Kredi Kartı ile Ödeme Yap düğmesine tıklamalıdır. e-Sertifika Programları Kredi Kartı İle Ödeme Sistemi’nde, başvuru yapan aday ve kredi kartı bilgileri bölümleri dikkatle doldurulmalıdır. Adaylar formda istenen bilgileri girdikten ve kontrol ettikten sonra Tamam düğmesine tıklayarak işlemi onaylayacaklardır.

Kayıt Sonuçlarının Öğrenilmesi İşlemleri

Başvuru işlemlerini tamamlayan öğrenciler 03.07.2017 tarihinden itibaren kayıt işlemlerinin tamamlandığına dair e-posta ile bilgilendirilecektir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA