Eğitim

Ankara'da öğrencileri sevindirecek gelişme! Her sabah çorba dağıtılacak!

Türkiye’de öğrenciler eğitim süreçleri boyunca yeme içme sıkıntısı yaşıyor. Bundan dolayı da Ankara’da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından harekete geçildi. Ankara’da eğitim hayatını sürdüren öğrenciler için çorba ikramı yapılacak.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde öğrenciler için gündeme getirilen çorba dağıtımına ilişkin başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edildi. Ankara’da EGO Genel Müdürlüğünce yapılması, dağıtımının ise Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yapılması ve çorba üretim ücretinin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ödenmesi”ni içeren başkanlık yazısının Belediye Meclisinde kabul edilmesinin ardından çalışmalar için harekete geçildi.

ÖĞRENCİLERE SABAHLARI ÇORBA İKRAMI YAPILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil araçlarla üniversite öğrencilerinin kalabalık olduğu ilk etapta 5 noktada mevsime uygun çeşitlerde çorba ikramı yapılacak. Ankara’da Ocak ayından itibaren hafta içi her gün 06.00-09.00 saatleri arasında öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve sıcak çorba içmesini sağlamak amacıyla şu noktalarda dağıtım yapılacak:

ANKARA’DA ÇORBA DAĞITILACAK YERLER:

“- Dikimevi Metro çıkışı

– Beşevler Metro çıkışı

– Bahçelievler Metro çıkışı

– ODTÜ Metro çıkışı

– Hacettepe Üniversitesi Metro çıkışı”

Öğrencilere yapılacak çorba ikramından vatandaşlarında faydalanacağını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,  çalışmaların son hızla devam ettirildiğini ve kısa sürede tamamlanacağını açıkladılar.