Eğitim

Ankara'ya Yeni Üniversite: Ostim Teknik Üniversitesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilen kanun teklifinde Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarı belirtilmiştir. Verilen kanun teklifinin gerekçesi, madde gerekçeleri ve genel maddelerini www.kamupersoneli.net olarak aşağıda paylaşıyoruz.

Söz konusu kanun teklifi ile Başkent Ankara’ya yeni bir üniversitenin kurulması hedefleniyor. Ankara’ya kurulacak olan Üniversite Ostim Teknik Üniversitesi olacak. 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından TBMM Başkanlığına gönderilen kanun teklifinde “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulu tarafından 9 Ocak 2017 tarihinde kararlaştırılan Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarı  ile gerekçesi gönderilmiştir.” ifadelerine yer verildi. 

Kanun teklifinin genel gerekçesinde Türkiye’nin genç nüfusunun yükseköğretim talebini karşılaması hususunda katkı sağlaması öngörülmektedir denildi. Genel gerekçenin yanı sıra madde gerekçeleri de TBMM Başkanlığına gönderilen kanun teklifinde belirtilmiştir. 

MADDE GEREKÇELERİ

Madde gerekçelerinde söz konusu madde ile Ostim – Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi Araştırma, Geliştirme, Eğitim, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ankara ilinde “Ostim Teknik Üniversitesi” kurulmasının öngörüldüğü ifade edilmiştir.

KANUN TEKLİFİNİN TÜM DETAYLARI 

Kamupersoneli.net | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. yetmedi mi bu üniversiteler? bitirip mezun olana kendi alanında iş buldunuzda yeni üniversiteler açıyorsunuz, komik. meslek edinin üniversiteyi boşa okumayın, mezun çok, daha da artıyor. ama kaçı kendi alanında iş bulabiliyor? ya da iş bulabiliyor mu?