Eğitim

AÖF Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü ve İş Olanakları

Çağrı Merkezleri Hizmetleri önlisans bölümü ile ilgili olarak, AÖF resmi web sitesinde: “Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı, çağrı merkezi sektörünün temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetime vakıf, etkin iletişim kuran ve müşteri bağlılığı yaratan insan kaynağı yetiştirmektir.
Ülkemizde çağrı merkezi sektörünün gelişimine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacı da artmaktadır. Bu nedenle sektöre ilgi duyan ve bu alanda eğitim alarak mesleki anlamda uzmanlaşmak isteyenlere uzaktan eğitim yoluyla sektörde istihdam edilme imkânı sağlanması amaçlanmaktadır.”
tanımı yer almaktadır.

Bu bölümün son yıllarda iş açığı sürekli olarak artmaktadır. Çağrı merkezi işi, işsiz kalma riskinin en az olduğu bölümlerdendir.

Bölümden Mezun Olabilmek İçin Ne Gerekir?

Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden mezun olabilmek için, 4 yarıyılda alınan toplam 120 AKTS kredilik derslerin başarılı bir şekilde tamamlanması, FF, YZ ve DZ notu olmaması, mezun olurken en az 2,00 not ortalaması olması gerekmektedir. Bu koşulları yerine getiren öğrenci, “Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı Diploması” almaya hak kazanır.

Bu Bölümde Hangi Dersler Alınıyor?

Yabancı Dil I Dersi, yeni kayıt olurken tercih edilen, ALM101U-Almanca I, FRA101U-Fransızca I ya da İNG101U-İngilizce I derslerinden birisidir.

Yabancı Dil II Dersi, yeni kayıt olurken tercih edilen, ALM102U-Almanca II, FRA102U-Fransızca II ya da İNG102U-İngilizce II derslerinden birisidir.

Bu bölümden mezun olan öğrencilerin, dikey geçiş olanakları için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Bu bölümden DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılabileceği için ise, o yıla ait DGS kılavuzuna bakmak gerekmektedir.

Bölümden Mezun Olunca Ne İş Yapılabilir?

Bu bölümden mezun olan öğrenciler için, çok büyük bir iş açığı bulunuyor. Mezunlar, direkt olarak iş bulabilme şansına sahipler. Çağrı merkezi hizmeti işi, sürekli olarak iş açığı artan bir bölüm.

AÖF resmi sitesinde konu ile ilgili olarak: “Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar çağrı merkezi yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, tüketici davranışları gibi sektörleri ilgilendiren birçok konuda yeterlilik kazanacaklar, çağrı merkezi çalışanlarının temel yetkinliklerine sahip olacaklardır. Mezunlar, Ülkemizde hızla gelişen bir sektör olan çağrı merkezleri başta olmak üzere tüm müşteri temas noktalarında istihdam edilebilirler.” ifadesi yer almaktadır.