Eğitim

AÖF İlahiyat Önlisans Bölümü Hakkında Bilgi

AÖF Önlisans İlahiyat Bölümü, en fazla tercih edilen bölümler arasında yer alıyor. Bu bölümün tanımı olarak AÖF resmi sitesinde: “İlahiyat Önlisans Programı, lise mezuniyeti, yaşı ve mesleği ne olursa olsun herkese açık, büyük toplum kesimlerini doğru dinî bilgiyle buluşturmayı amaçlayan bir programdır. İlahiyat Önlisans Programı lâik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı içinde ve çağdaş eğitim olanaklarıyla kişilerin ilahiyat alanındaki bilgilerini artırmayı amaçlamaktadır​.” ifadesi yer alıyor.

İlahiyat Bölümünden Mezun Olmanın Koşulları Neler?

İlahiyat Önlisans Programından mezun olabilmek için, 120 AKTS kredilik derslerin hepsini başarı ile geçmek gerekiyor. Notlardan herhangi birisi FF, YZ, DZ notu olursa, mezun olunamaz. Mezun olma durumunda Genel Not Ortalaması en az 2,00 olmalıdır. Tüm bu şartları yerine getiren öğrenci, İlahiyat Önlisans Bölümünden mezun olmaya hak kazanır ve “Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı Diploması” alır.

Dikey Geçiş Olanakları:

İlahiyat Bölümünden mezun olduktan sonra, Dikey Geçiş Sınavına girerek, lisans eğitimine geçiş yaparak 5. yarıyıldan devam edebilirsiniz. Hangi bölümlere geçiş yapma hakkınız olduğunu öğrenmek için ise, DGS kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Bu Bölümde Hangi Dersler Var?

Bu bölümde yukarıdaki dersleri almak durumundasınız.

Kamupersoneli.net | Ankara