Eğitim

AÖF Kültürel Miras ve Turizm Bölümü Detayları ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi önlisans bölümleri arasında yer alan Kültürel Miras ve Turizm, bölümde görülen dersler ve mezun olduktan sonraki iş olanakları noktasında merak ediliyor. Bu konu ile ilgili olarak AÖF resmi siteside: “Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programının amacı, Türkiye’nin arkeolojik varlıklarının, kültürel miras ve sanat birikiminin özenle korunması, bu varlıkların ulusal ve uluslararası turizme açılarak turizm açısından çekim alanına dönüştürülmesi ve bu yolla sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunacak, turizm sektöründe fark yaratabilecek elemanlar yetiştirmektir.
Günümüzde turizm sektöründeki gelişmeler bu alanı popüler hale getirmiştir. Bununla birlikte bu alanda faaliyet göstermesine karşın akademik eğitim almamış çok sayıda çalışan bulunmaktadır. Bu kişilerin uzaktan öğretim yoluyla bilgi gereksinimlerinin giderilmesi ve Kültürel Miras ve Turizm konusuna ilgi duyanlara eğitim olanağın sağlanması amaç edinilmiştir.”
ifadeleri yer almaktadır.

Bölümden Mezun Olmak İçin Gerekenler:

Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programından mezun olabilmek için, 120 AKTS kredilik derslerin tümünü alıp başarılı bir şekilde geçmek gerekmektedir. Herhangi bir ders notunun FF, YZ ya da DZ olmaması gerekmekte, aynı zamanda mezuniyet durumunda Genel Not Ortalamanızın en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren öğrenci “Açıköğretim Fakültesi Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı Diploması” almaya hak kazanır.

Dikey Geçiş Olanakları:

Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile bir lisans bölümüne geçiş yapabilirsiniz. DGS ile hangi bölümlere geçiş yapabileceğinizi öğrenmek için, o yıla ait DGS kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Bu Bölümde Hangi Dersler Alınıyor?

Bölümden Mezun Olduktan Sonra İş Olanakları:

AÖF Kültürel Miras ve Turizm bölümünden mezun olduktan sonra, devlet kurumlarında ve özel sektörde çalışabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar sivil toplum kuruluşları, seyahat, ulaştırma, turizm, konaklama ile ilgili sektörlerde iş imkânı bulabilir, gerekli koşulları sağlamak kaydıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı gibi kamu kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, profesyonel turist rehberliği yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği kursları tamamlayarak belge alabilirler.​​​​” ifadeleri yer alıyor.

Kamupersoneli.net | Ankara