Eğitim

AÖF Lojistik Önlisans Bölümü Detayları ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi bölümleri arasında bulunan Lojistik Bölümü ile ilgili olarak, AÖF resmi sitesinde: “Lojistik Önlisans Programının amacı, global boyutu ile incelendiğinde nitelikli ara eleman ihtiyacı günden güne artan sektör durumundadır. Bu bağlamda program sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi ve becerilere sahip, etik ilkelere saygılı, elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.” ifadesi yer almaktadır.​

Bölümden Mezun Olma Koşulları:

Lojistik Önlisans Programından mezun olabilmek için, 120 AKTS kredilik derslerin hepsini başarı ile tamamlamak gerekmektedir. Herhangi bir dersinizin harf notunun FF, YZ, DZ olmaması gerekmektedir. Mezun olma durumunda, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olmalıdır. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olamazsınız. Tüm bu şartları yerine getiren öğrenci mezun olmaya ve Açıköğretim Fakültesi Lojistik Önlisans Programı Diploması almaya hak kazanır.

Dikey Geçiş Olanakları:

Bölümden mezun olduktan sonra, Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek, lisans eğitiminden devam edebilirsiniz. Lojistik bölümünden mezun olunca DGS ile hangi lisans bölümlerine geçiş yapabileceğinizi öğrenmek için, o yıla ait olan DGS kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Bu Bölümde Hangi Dersler Var?

Mezun Olduktan Sonra İş Olanakları:

Lojistik Bölümünden mezun olduktan sonra iş olanakları ile ilgili olarak, AÖF resmi sitesinde: “Lojistik Önlisans Programını başarı ile tamamlayan Lojitisyenlerin çalışma alanı oldukça geniş olup; tüm kamu ve özel kuruluşlarda, özellikle gümrükleme, depolama, dağıtım, taşımacılık gibi hizmet sektörüne ilişkin alanlarda şirketlerin, lojistik, dış ticaret, finans ve pazarlama departmanlarında, özellikle ithalat ve ihracat firmalarında, gelecek vaat eden pozisyonlarda çalışabilmektedirler.” bilgisi yer alıyor.

Kamupersoneli.net | Ankara