Eğitim

AÖF Önlisans Adalet Bölümü Mezunları Ne İş Yapabilir?

AÖF Adalet Önlisans programı, AÖF resmi sitesinde: “hukukun temel kavramlarına ve hukuk metodolojisine ilişkin temel kavramlardan hareketle yalın hukuk sorunlarını çözebilen, demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukukun üstünlüğü gibi vazgeçilmez ilkeleri benimsemiş, hukuk mesleğinin gerektirdiği dürüstlük, adalet ve etik anlayışın bilincinde, yaşam boyu ve kendi kendine öğrenme becerisini kazanmış adalet yardımcı hizmet personeli yetiştirmeyi amaçlamaktadır.” şeklinde tanımlanmaktadır.

AÖF Adalet Önlisans bölümünde, toplam dört dönem vardır. Dört yarıyıl sonrası, mezun olunmak için gereken şartlar karşılanmışsa, bölümden mezun olunulabiliyor.

Bölümden Nasıl Mezun Olunur?

120 AKTS kredilik ders alınan AÖF Adalet Önlisans programında, FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler.

Bu belirlenen kredilerin altında eksik kredisi olan öğrenci mezun olamaz. Programdan mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Adalet Önlisans Programı Diploması” alabilirler.

İşte AÖF Adalet Önlisans Bölüm Dersleri:

Adalet Önlisans Programından mezun olunduktan sonra, dikey geçiş imkanı da bulunuyor. Öğrencilerin 5. yarıyıldan itibaren lisans programına devam edebilmeleri için, ÖSYM Dikey Geçiş Sınavına girmelidirler. Öğrenciler dikey geçiş ile başvurabilecekleri lisans programlarına, o yılın Dikey Geçiş Sınavı kılavuzundan ulaşabilirler.

Mezuniyetten Sonra Ne İş Yapılabilir?

AÖF Adalet Önlisans Programından mezun olunduktan sonra, Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam olunulabilir. Adaylar, Adalet Bakanlığı bünyesinde nitelikli adalet yardımcı hizmet personeli olarak görev alabilirler. Mezunlar, kurumlarda yardımcı hizmet personeli olarakta çalışabilirler.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Bende adalet bölümü mezunuyum hiç bir iş yapamaz adalet bölümü mezunu bize adalet bakanlığına memur yetiştiren bölüm dediler alın bakım zabıt katibi infaz koruma memuru mübaşir hepsi lise mezunu alım yapıyor özel sektörde hiç bir işi yaramıyor bu bölümü okuduğuma bin pişmanım.

  2. Ben de adalet mezunuyum hem de yüksek onur belgesi ile bitirdim. Ama hiç bir işe yaramadı. Dikey geçiş sınavında bile kontenjan çok az. Bu bölümü okuyacağıma lise mezunu olarak kalıp adliyeye zabıt katibi olsam daha iyiymiş

  3. zabıt katibi küçümsenecek bir iş mi? müddeabih yazmayı bilmeyen adamı mübaşir den öte çıkarmazlar öyle değil mi?

  4. boş bir bölüm değil ama iş umudu bu bölüme kesinlikle bağlanamaz sürüyle adalet mezunu var.
    hukuka tamamlamak için ya da hukuk alanında nitelikli olmak için okunabilir.

  5. Ne olmalıyız peki bu bölümde okumadım araştırma icindeyim sizce gencler ne olmali?