Eğitim

AÖF Sağlık Yönetimi Bölümü ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi Lisans Bölümleri arasında yer alan Sağlık Yönetimi bölümü ile ilgili olarak, AÖF resmi sitesinde: “Sağlık Yönetimi Lisans Programının amaçları, sağlık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, sektörün temel ilke ve değerlerine bağlı, süreçlerine hakim, yönetimsel uygulamalar konusunda bilgili, hasta/müşteri ilişkileri ve etkin iletişim konularında yetişmiş insan kaynağı sağlamaktır. Dünyada ve eş zamanlı olarak Türkiye’de sağlık sektörünün hızlı gelişimi doğrultusunda nitelikli eleman ihtiyacı giderek artmaktadır. Söz konusu alana ilgi duyan, eğitim alarak mesleki anlamda uzmanlaşmak isteyenlere, talep ettikleri eğitim ihtiyacı sunularak istihdam olanağının sağlanması amaçlanmaktadır.” ifadeleri yer almaktadır.

Bölümden Mezun Olma Koşulları:

Sağlık Yönetimi Lisans Programından mezun olmak isteyen adaylar, 240 AKTS kredilik derslerin tamamını almak zorundadırlar. Alınan derslerin herhangi birisinin harf notunun FF, YZ, DZ olması durumunda mezun olamazsınız. Ayrıca tüm dersleri aldıktan sonra mezun olabilmek için Genel Not Ortalamanızın (GNO) en az 2,00 olması gerekmektedir.

Tüm bu şartları yerine getiren öğrenci, Açıköğretim Fakültesi Sağlık Yönetimi Lisans Programı Diploması alabilir.

Lisansüstü Eğitime Devam Etmek:

Sağlık Yönetimi Lisans Programından mezun olan bir kişi, isterse yükseköğrenimine devam edebilir ve yüksek lisans, doktora yapabilir.

Bu Bölümde Hangi Dersler Var?

Mezun Olunca İş Olanakları:

Bu bölümden mezun olan adaylar, sağlık işletmelerinde iş bulabilir. İş yerlerinde ise Sağlık Yöneticisi olarak çalışırlar.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. daha önce okudugunuz derslerin inkilap edebiyat ve yabancı dilden muaf olabiliyosunuz

  2. Yaedimci olabilecek olanlar varsa tam olarak ia imkanlari ve maasindan haber verebilirmi

  3. Sadece inkılap, türk dili ve yabancı dil mi muhafiyet, iktisata giriş yada genel muhasebe falan da gördüysek onlisansta onkar muaf olmuyo mu