Eğitim

AÖF Sınavına Girecek Öğrenciler Dikkat! Açık Uçlu Soru Sistemine İlişkin Anket Düzenliyor

Bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz günlerde alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar doğrultusunda Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde bazı değişikliklere gitmişti. 

Söz konusu değişiklik ile sınavlarda öğrencilere yöneltilen çoktan seçmeli sorulara ek olarak kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.

AÇIK UÇLU SORULAR SORULMUŞTU

Anadolu Üniversitesi sınav yönetmeliğinde yapılan bu değişikliğe ilişkin olarak Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan bazı açıklamalarda bulunmuştu. Rektör Gündoğan konuya dair açıklamalarında sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik çalışmalarının bir yıl sürdüğünü açıklamış ve uygulanacak sorulara dair değerlendirmelerde bulunmuştu. 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan yapmış olduğu değerlendirmesinde açık uçlu sorulara örnekler vermiş ve uygulanmasına yönelik planları açıklamıştı. 

AÇIK UÇLU SORULAR İÇİN ANKET DÜZENLENDİ

Anadolu Üniversitesi uygulamaya koyduğu açık uçlu sınav sorularına ilişkin bir anket düzenliyor. Anadolu Üniversitesi tarafından belirli bölümlerde sınav girmiş ve bu sınavlarda açık uçlu sorular ile karşılaşmış adayların cevaplandırabileceği ankette açık uçlu sorulara öğrencilerin nasıl yaklaşacağı değerlendiriliyor. 

Söz konusu ankette öğrencilerin 2017-2018 Öğretim yılı güz dönemi ara sınavında uygulanan “Açık Uçlu Soru” uygulaması hakkındaki görüşlerine ilişkin sorular yer alıyor. 

Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ankette yer alan bazı sorular şu şekilde, Açık uçlu soruların bilgimi daha iyi ölçtüğüne inanıyorum. Açık uçlu soruların kritik bilgileri yokladığını düşünüyorum. Açık uçlu sorulara cevap verirken uygulamada sorun yaşama durumunuz. Açık uçlu sorularının değerlendirmesinin objektif olduğunu düşünüyorum. Açık uçlu sorulardan aldığım puanın bilgi seviyemi yansıttığını düşünüyorum. Sınavın tamamının açık uçlu sorulardan oluşmasını isterdim. 

Adaylar bu sorulara 1 ile 5 arasında bir puan vererek değerlendirmelerde bulunuyor. Ankette ayrıca adayların açık uçlu sınav sorularına ilişkin görüşlerini yazabileceği değerlendirmek bölümü de yer alıyor.