Eğitim

AÖF Sosyal Hizmetler Bölümü Detayları ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Önlisans Bölümünün detayları adaylar tarafından merak ediliyor. Bu bölüm ile ilgili genel bilgi olarak AÖF resmi sitesinde: “Sosyal Hizmetler Önlisans Programının amacı hem sosyal hizmetlerin örgütlenmesi ve uygulanmasında gereksinim duyulan yeni ara elemanlar yetiştirmeyi, hem de halen sosyal hizmet alanında çalışan ancak konuya ilişkin akademik bir eğitim almamış olan bireylerin niteliklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.” ifadesi yer alıyor.

Staj Uygulaması Artık Zorunlu Değil:

AÖF resmi sitesinde, bu bölümün staj uygulaması ile ilgili olarak: “Sosyal Hizmetler Önlisans Bölümünde, 2011-2012 öğretim yılı ile 2015-2016 öğretim yılı aralığında kayıt yaptıran öğrenciler zorunlu stajını 2. yarıyıl dönem son sınavından sonra herhangi bir dönemde tek seferde yapmalıdır, bölerek farklı zaman dilimlerinde yapamaz. 2015-2016 öğretim dönemi itibariyle kayıt yaptıran öğrencilerin staj zorunluluğu yoktur. 2010-2011 ve önceki öğretim yıllarında kayıt yaptıran öğrencilerin staj zorunluluğu bulunmadığından bu öğrenciler staj yapamazlar.” ifadesi yer alıyor.

Bölümden Mezun Olma Koşulları:

Sosyal Hizmetler Önlisans Bölümünden mezun olabilmek için, 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile geçmek gerekiyor. Herhangi bir dersin FF, YZ, DZ notu olması durumunda, mezun olamazsınız. Ayrıca, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu bölümden tüm koşulları yerine getirip mezun olan öğrenciler, ‘Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Diploması’  almaya hak kazanırlar.

Dikey Geçiş Olanakları:

AÖF Sosyal Hizmetler Önlisans Bölümünden mezun olduktan sonra, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans bölümüne geçme şansınız vardır. Hangi lisans bölümlerine geçebileceğinizi öğrenmek için, o yıla ait DGS kılavuzunu incelemelisiniz.

Bu Bölümde Hangi Dersler Var:

Mezun Olduktan Sonra İş Koşulları:

AÖF Sosyal Hizmetler Önlisans Bölümünden mezun olduktan sonra, sahip olduğunuz iş olanakları ile ilgili olarak, AÖF resmi sitesinde: “Sosyal Hizmetler Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşların çeşitli birimlerinde, kamu ve özel sektöre ait huzurevlerinde, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, engellilere yönelik özel eğitim kuruluşlarında, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında, yerel yönetimlerin sosyal yardım ve hizmet birimlerinde çalışabilirler.” ifadesi yer almaktadır.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. AÖF sosyal hizmetler önlisans bölümünden mezun oldum. Ders kitaplarım ve geçmiş yıllara dair sınav sorularının bu bölümde okuyacak arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla isteyen arkadaşlara vermek istiyorum.

  2. Ayfer Hanım bölüm kolay bir bölüm mü? dersler ve bölüm hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler

  3. ayfer hanım bende aof sosyal hizmetler önlisans bölümüne kayıt yaptıracağım. bana yardımcı olabilirsiniz sevinirim

  4. Ayfer hanim bende aöf sosyal hizmetler onlisans bölümüne kayıt yapıcam memnun musunz

  5. Sosyal hizmetler bolumunu okumayi istiyorum ve heveslymm yardimci kitap vermk isteyn olursa alblrm

  6. Önlisans sosyal hizmetler okuyorum. Işyeri açma belgesi alabilir miyim okulu bitirince ?

  7. İş olanakları berbat iş garanti diye söylenti kim yayıyor bilmiyorum. Sosyal hizmet okumayin

  8. aklı olan okumasın binlerce mezun ordusu var .Alım yok 4 yılınız heba olur vAllahı benden demesi.AÖF,DGS İLE TAMAMLAMA ,ÖZELLER ,DEVLET DERKEN HER YERDE AÇILDI.BEN PİŞMANIM SİZDE YAŞAMAYIN

  9. Sosyal hizmetler onlisans okuyorum ders kitaplarinizi ve notlarinizi almak istiyorum nasil iletişime geçebilirim