Eğitim

AÖF Spor Yönetimi Bölümü Detayları ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi bölümleri arasında adayların merak ettiği bölümlerden birisi olan Spor Yönetimi bölümünün tanımı olarak, AÖF resmi sitesinde:

Spor Yönetimi Önlisans Programının amacı spor yönetimi ile ilgili farklı düzeylerdeki tesislerde ve pozisyonlarda (pazarlama, finans, halkla ilişkiler, saha malzeme bilgisi, spor tesis işletmesi gibi) ihtiyacın karşılanmasını sağlamaktır.
Programın bu temel amacı çerçevesinde öğrencilerimize şu yeterliliklerin kazandırılması hedeflenmiştir:

Spor yönetimi alanında uygulayıcı olarak bir problem çözümünde kullanılabilecek ilkeleri bilerek, çözüm önerileri geliştirebilmek,Önerilen bu çözümleri savunabilmek, Bilgi ve beceri düzeylerinin farkında olabilmek,İşlevsel ve taktiksel düzeyde kararları uygulamaya koyabilmek,Spor yönetimi ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi konusunda temel becerilere sahip olabilmek, uygulayabilmek ve bu faaliyetlerin değerlendirmesini yapabilmek,Spor yönetimi ile ilgili uygulama plan ve programlarını bilerek, bu plan ve programlar ile ilgili görev ve sorumlulukların farkına varabilmek,Uygulayıcı olarak beceri kazanmak,Kuramsal bilgiyi uygulama ve etkili kullanma konusunda görev ve sorumlulukların farkına varabilmek,Spor yönetimi ile ilişkili belirli bir alanda çalışabilmek ve kısmen uzmanlaşabilmek,Spor yönetimi alanında yaratıcılık yeteneğinin farkına vararak bu yeteneği alanında kullanabilmek,Diğer alanlarda (örneğin, pazarlama, halkla ilişkiler, etkinlik yönetimi ve spor tesisleri gibi) çalışabilme yeteneği kazanabilmek,Spor alanına özgü gerekli bilgi ve becerilerin farkında olmak.

ifadeleri yer alıyor.

Bölümden Mezun Olma Şartları:

Spor Yönetimi Önlisans Programından mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik derslerin tümünü almak ve başarılı bir şekilde derslerden geçmek gerekir. Yani derslerin herhangi birisi FF, DZ, YZ harf notu olursa, bölümden mezun olamazsınız. Ayrıca mezun olma durumunda Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olmalıdır.

Tüm bu şartları yerine getiren öğrenciler, ‘Açıköğretim Fakültesi Spor Yönetimi Önlisans Programı Diploması’ alabilirler.

Dikey Geçiş Olanakları:

Spor Yönetimi Önlisans Programından mezun olduktan sonra lisans eğitimine geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeniz gerekmektedir. Hangi lisans bölümlerine geçiş yapabileceğinizi öğrenmek için, o yıla ait DGS kılavuzunu incelemelisiniz.

Bu Bölümde Hangi Dersler Alınıyor?

Mezun Olduktan Sonra İş İmkanları:

Spor Yönetimi Önlisans bölümünden mezun olduktan sonra, iş olanakları ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “Spor Yönetimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, özel ve kamu sektöründe çalışma fırsatı elde edebilmektedir. Bu programın mezunları spor kulüpleri ve gençlik ve spor müdürlüklerinde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bu program mezunları pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları, finans, yönetim, sponsorluk ve etkinlik yönetim departmanlarında çalışabilmektedir. Bunların dışında aldıkları bilgiler doğrultusunda girişimci ruh ve potansiyele sahip olan mezunlar spor yönetimi ile ilgili tüm konularda kendi işlerini kurabilme ve alandaki boşluğu doldurabilmektedir.” ifadeleri yer almaktadır.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. bu bölümü bitirdikten sonra dikey geçişle besyo ya girilebilirmi ?

  2. bu bölümü okumak istiyorum fakat mezun olduktan sonra küçük bi spor salonu açabilirmiyim

  3. sorularınızı instagram yolu ile bana ulaşabilirsiniz …

  4. Arkadaşlar bu bölümü bitirince dikey geçiş sınavı ile besyo spor yöneticiliğine 3. Sınıftan başlayıp örgün öğretim besyo okuyabilirsiniz. Ayrıca bu bölümün ders notlarına ekampusum.com adresinden ulaşabilirsiniz. Size tavsiyem ekampusum sitesindeki özetleri okuyun ve çıkmış sorulara çalışın 2 yılda zamanında bitirirsiniz. Hadi eyvAllah

  5. Evet besyo spor yöneticiliği 3. Sınıftan başlıyorsunuz dgs sınavını kazanmanız dahilinde

  6. lütfen soruma acil cevap verir misiniz? bu bölümü açık öğretimden okumak istiyorum ama bir parkur filan lazımmı buradan teknik direktör olablir miyiz

  7. Musa bende bu bölümu okuyorum 2. Sinifim kafkas ta örgün parkur felan gerekmiyor baraji geçip tercih yapman yeterli

  8. @Cemre hanim parkura gerek var mi ki dgs ile gecis yaparken spor yineticiligine sadece puana bakilmiyor mu?

  9. Dgs sınavına girip iyi bir puan aldıktan sonra spor yöneticiliğe geçiş yapabiliyor muyuz?