Eğitim

AÖL Sınav Sonuçları Sorgula! MEB 2019 AÖL Sınav Sonuçları Sorgulama! AÖL 3. Dönem Kayıt Yenileme Tarihleri

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları belli oldu.Binlerce öğrenci tarafından merak edilen sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlandı.

Ayrıca sonuçlarına bakmak isteyen öğrenciler sınav sonuçlarını bilgi yönetim sistemi üzerinden ve Açık Öğretim Liseleri mobil uygulama üzerinden öğrenci numarasını ve şifresini girerek erişim sağlayabileceklerdir.

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME TARİHİ

 Milli Eğitim Bakanlığı, resmi sayfası üzerinden AÖL sınavları ve kayıt yenileme tarihlerini duyurdu. Takvime göre, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri 2 Mayıs 2019 – 14 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda II. dönem, III. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ise, il ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Sonraki sınavın giriş yerleri ise 3 Temmuz tarihinde görüntülenebilecek.

Öğrenciler, kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerini yaptığı 3. dönem sınavlarına 6-7 Temmuz tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ağustos’ta yayımlanacak.