Eğitim

Bakan Koca'dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması!

Tüm Türkiye uzun bir süredir koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Salgına ilişkin son dönemlerde artan vaka sayısı, herkesi tedirgin ederken, yüz yüze eğitim ile ilgili Bakan Koca’dan flaş açıklama geldi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Bakan Koca bugün yaptığı değerlendirme sonrasında Erzurum’da basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalar kaydetti. Açıklamalar sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması!

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçme konusunda kararlı olduklarını belirten Koca, “Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız. Kademelendirmenin nasıl yapılması gerektiği, hangi sınıfların nasıl açılması gerektiğiyle ilgili Bilim Kurulu’nun bir değerlendirmesi olacak, sanırım önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde” açıklamasını kaydetti.

Bakan Koca'dan flaş yüz yüze eğitim açıklaması!

AÇILAN SINIFLARIMIZ OLDU

Bu dönem içerisinde yüz yüze eğitimle açılan sınıfların olduğunu belirten Koca, şu ifadeyi kaydetti:

“Yüz yüze eğitimle ilgili açılan sınıflarımız oldu. Bu dönemde özellikle konuyla ilgili Bilim Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ekibiyle ile uzun süre çalışmış olduk. Bu anlamda yapılabileceklerin çok net anlatıldığını ve kayda alındığını ifade etmek istiyorum. Açılan sınıflarla ilgili okullarda vaka sayılarında pozitif bulduğumuz vaka sayısında bir artış olmadığını görüyoruz. Hatta açılmayan yüz yüze eğitime göre kısmen düşüşlerin olduğunu da biliyoruz. Bu muhtemelen alınan tedbirlerin ve kontrollü davranışların sonucu olabilir”