Eğitim

Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı! Okullar kademeli açılıyor!

Bakan Selçuk’tan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağını belirterek, okullar ile ilgili net bir açıklama için, belirtilen tarihten 10 gün önceki tabloya bakılması gerektiğini de ifade etti. İşte Bakan Selçuk’un yüz yüze eğitime ilişkin açıklaması..

Canlı yayında açıklama yapan Bakan Selçuk, “15 Şubat’ta okulların açılması ilke kararı var” dedi.

bakan-selcuk-acikladi-15-subat-tan-10-gun-once-ok-4884485.jpg

MUHTELİF SENARYOLAR VAR

Salgın sebebiyle, okulların açılmasıyla ilgili muhtelif senaryoların olduğunu belirten Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimin kademeli bir şekilde başlayabileceğini duyurarak, “15 Şubat’tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye’deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

son-dakika-milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-yuz-13872208-7038-osd.jpg

15 GÜN KALA AÇIKLAYACAĞIZ

Bakan Selçuk, okulların kademeli olarak açılabileceğinin sinyalini vererek, şu ifadeyi kaydetti:

“Şimdi bununla ilgili karar salgının seyri bakımından Bilim Kurulu’nun ortaya koyacağı tavır; tüm sınıflar açılabileği şeklinde ise, bizim başka ne senaryomuz vardı. 2 gün 2 gün seviye sınıfları vardı. Dünyaya baktığımızda küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz. Bizim hali hazırda gördüğümüz tablo şu. Hiç açılamayan sınıflarımız vardı bizim. 7. sınıflar 10. sınıflar aslında öncelik olarak dikkat alanımızda tutuyoruz. Sınav grubunda olan çocuklarımız var, Staja başlayacak olan öğrencilerimiz var. Onları göz önünde tutuyoruz. Söylediğim gibi salgının seyrine bağlı olarak bunlardan hangisinin hayata geçeceğini, yaklaşık 15 gün kala açıklamış oluruz”