Eğitim

Bakan Selçuk Duyurdu: Öğrencilere İş Garantisi ve Maaş Verilecek

Bakan Selçuk, “Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları” kapsamında Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde öğretmen ve yöneticilerle bir araya geldi. Bakan Selçuk burada yaptığı açıklamalarında mesleki teknik eğitim hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Selçuk söz konusu açıklamalarında Mesleki teknik eğitimde paradigmal bir dönüşüm yaptıklarını bütün meslek liselerinin dal ve alanlarını dış ticaret açığı ile ithalat kalemleri ile ilişkilendirdiklerini ifade etti.

Açıklamalarında otellerin okul olacağını ifade eden Bakan Selçuk iş garantisi ve maaş verileceğini ifade ederek mezun olanların 3 yıl sigortalarını yatıracaklarını ifade etti.

Bu konu hakkında Bakan Selçuk’un açıklamaları şöyle oldu:

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

“Mesleki teknik eğitimde paradigmal bir dönüşüm yapıyoruz. Bütün meslek liselerinin dal ve alanlarını dış ticaret açığımızla, ithalat kalemlerimizle ilişkilendiriyoruz. Örneğin Türkiye’de ciddi bir ahşap oyuncak ithalatı gördük. Niye ithal ediyoruz dedik. Biz 4 tane okul açtık. Orada üretip, Türkiye’ye satışını yapacağız. Dünyaya satış için 10 tane daha açacağız. Turizm liselerindeki sorunlar da iş başı eğitimin niteliğinin artırılmasıyla çözülecek. Turizm liselerinde eğitim sezonla birlikte yani nisanda başlayacak. Oteller okul olacak, belli standartları koyacağız, öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz, mezunların 3 yıl boyunca sigortasını ödeyeceğiz. Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Organize Sanayi Bölgeleri’yle anlaşmalar imzalandı. Devamı da olacak.”

Bir Yorum

  1. Bende calismak isterim ama sans ya calssam keske ya cok iyi olur