Eğitim

Bakan Selçuk Talimat Verdi: Okullarda Yardımcı Kitap Dayatmasına Son Verildi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’ın imzasıyla geçen hafta okullara bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgede okutulacak ders kitapları ve materyallerin Talim Terbiye Kurulu tarafından saptandığı ifade edildi.

YARDIMCI KİTAP ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Bunun yanı sıra söz konusu genelgede özellikle yabancı dil derslerine yönelik okullarda çalışma kitabı, öğretmen ve öğrencilere yardımcı ders kitabı ve benzeri materyallerin kullanıldığı, ödev verildiği, velilerin de zorunlu olarak söz konusu kitap ve materyalleri almak zorunda kaldıkları vurgulandı.

YARDIMCI KİTAP İÇİN ISRAR EDEN HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAK

Ayrıca MEB tarafından okullara gönderilen genelgede yardımcı kaynakların kullandırılmaması istendi. Akşam Gazetesinden Erdem Anılan’ın aktardıklarına göre genelgede ‘öğrencilere aldırılmayacak kitaplar’ listesindeki kitapların reklam ve tanıtımının yapılmaması, zorlayıcı tutumdan uzak durulması istenerek velilere mali külfet oluşturmakta ısrar edenlere ise yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. özellikle ıspartada merkezşen diye bir kırtasiye var. her nasılsa tüm öğretmenler o kırtasiyede satılan kitapları tavsiye ediyor. en ucuzu 35 tl. iki çocuğa 300 tl yardımcı kitap parası verdik.