Eğitim

Bakan Yılmaz'dan Çok Önemli Ders Süresi Açıklaması !

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ders süreleri hakkında açıklamalarda bulundu. Baka Yılmaz açıklamalarında ders sürelerinin 40 dakikanın altına düşmesi gerektiğini ifade etti. 

Düzce Kültür Merkezinde düzenlenen “Annem Varsa Ben de Varım Kitap Okuma Projesi” tanıtım toplantısına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada bir konuşma yaptı.

“40 DAKİKA AYNI YÖNDE TUTMAKTA ZORLANIYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada yaptığı açıklamalarında geçen yıllara göre öğrenme sürelerinin hızlandığını vurgulayarak açıklamalarında “Artık öğrencilerin dikkatlerini 40 dakika aynı yönde tutmakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla bir kaç sefer de söyledim. Gerçekten bu ders süresini biraz kısaltabilmek lazım. Daha etkili şekilde çocuklara bilgileri aktarabilmek için.” ifadelerine yer verdi.

“MANKURT KELİMESİ ÖNEMLİ BİR KELİMEDİR”

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında “Bu zamana kadar hep ‘Keşke okuduğum kitapların bir sayfa özetini çıkarsaydım’ dedim. Hep kitapta bir ana fikir vardır, bir iki paragrafı geçmez. Mesela ‘mankurt’ dediğimde, inşallah öyle bir nesil Türkiye’ye gelmeyecek, bu 15 Temmuz’daki olayın failleri, bilin ki mankurtun bir benzerleridir. Mankurt dediğimizde anlayabilmek için Cengiz Aytmatov’u bilmek lazım. Mankurt, kendi düşünceleri için, kendi bildiği şeyler için annesini, babasını dahi öldürebilecek duruma gelmiş insan demektir. Yani makineleşmiş, robotlaşmış, değerlerden kopmuş demek. O yüzden mankurt kelimesi o kitapta önemli bir kelimedir.” ifadelerini kullandı. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA