Eğitim

Bakan Yılmaz'dan Eğitim Sistemi Eleştirilerine Yanıt

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sisteminin sürekli değiştirildiğine ilişkin eleştirileri yanıtladı.

Son dönemlerde sürekli gündemde yer alan, eğitim sisteminde çok sık değişiklik yapılmasına ilişkin yapılan eleştirilere cevap veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sistemde yapılan tek değişikliğin 4+4+4 olduğunu belirtti.

Muhalefetin sürekli eleştirdiği eğitim sistemine ilişkin Bakan Yılmaz, sistemde sadece bir kez değişiklik yapıldığını belirtti.

‘Sadece Bir Unsur’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sistemine ilişkin yapılan eleştirilere yanıt veren Bakan İsmet Yılmaz, OKS’den SBS’ye, SBS’den TEOG’a, TEOG’dan şimdi liselere kayıt uygulamasına geçilmesinin sistem değişikliği olmadığını belirterek, ölçme değerlendirmenin farklı araçlarla uygulanması demek olduğunu belirtti. Bunun da ölçme değerlendirme, eğitim sisteminin tamamı olmadığını ve sadece bir unsur olduğunu vurguladı.

Meclis’te görüşmeleri devam eden 2018 bütçe görüşmelerinde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’un kaldırılmasının anlık bir karar olmadığını ifade etti. Yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamada bulundu.

Sınav Kaygısına Maruz Kalınmayacak

Sınav sisteminde yapılan düzenlemeler ile birlikte, zorunlu eğitim çerçevesinde okulların birbirleriyle ilişkilendirilerek öğrencilerin herhangi bir sınav kaygısına maruz kalmadan bir üst öğretim kurumuna geçebileceği bir uygulamanın başlayacağını kaydetti.

İkili Eğitim Kaldırılacak

Yılmaz bununla birlikte, her bir öğrencinin eğitim ilgi ve yeteneği doğrultusunda istediği okula gidebilmesinin mümkün olabileceğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamasında, ikili eğitimin kaldırılarak tam gün eğitime geçilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bunun için derslik sayısının arttırılacağını kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA