Eğitim

Bakan Yılmaz'dan Flaş Açıklama: En İdeal Ders Saati 20 Dakika !

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz geçtiğimiz gün Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde düzenlenen “2017 Valiler Buluşması” programına katıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada eğitimle alakalı olarak önemli açıklamalarda da bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında ders saatlerine de değindi. Bakan Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarında ideal ders saatini de belirtti.

DERS SAATİ AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında “Bir gün Gaziantep’teki bir programda Fatma (Şahin) Hanıma, ‘Ne kadar konuşayım?’ diye sordum. O da ‘bir ders saati kadar’ dedi. Bir ders saati 40 dakika, 40 dakikada da bıraktım. Şimdi artık öğrenme süresi hızlandı. Bizim zamanımızda ders saati 50 dakika falandı. Şimdi bu süre giderek azaldı. 20-25 dakika en idealidir diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında derslik sayısı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz konu ile ilgili olarak “İlkokulda da lisede de 70 kişilik sınıflarda okudum. Bizim dönemde ders saati 50 dakika falandı. Dolayısıyla bir öğretmen bir sınıfa girdiğinde her öğrencisine bir dakika ayıramazsa burada kaliteli bir eğitimden bahsedilebilir mi? Dolayısıyla şimdi proje okullarımızda 30 sayısı var. Sınıflarda öğrenci sayısını 30’un altına düşürmek lazım. Bizden önce derslik başına düşen öğrenci sayısı 36’ydı, şimdi bu sayı 24’e düştü” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA