Eğitim

Bakan Yılmaz'dan İkili Eğitim Sisteminin Kaldırılmasına İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Mersin’in Akdeniz İlçesinde gerçekleştirilen bir etkinliğe katıldı. 

Katıldığı etkinlik kapsamında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz eğitim sistemine ilişkin de görüşlerini aktardı. 

İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE KALDIRILACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz eğitim konusuna ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında özellikle ikili eğitim sistemi konusuna değindi. 

İkili eğitim sisteminin eğitimde kaliteyi düşürdüğüne dikkat çeken Bakan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’ın ikili eğitim sisteminin kaldırılması için talimat verdiğini duyurdu. 

Geçmişte verilen eğitime ilişkin de örnekler veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın İkili Eğitim Sistemine İlişkin Açıklamaları

“İstanbul’da Haydarpaşa Lisesi’ne gittim. 70 kişilik sınıfta okudum. Ders 45-50 dakika, o zamanlar öyleydi. Öğretmen öğrencisine 1 dakika ayırabilir mi? Ayıramaz. Ayıramazsa kaliteli eğitim olur mu? Olmaz. Ne yapmak lazım? Derslik başına düşen öğrenci sayısın makul hala getirmek lazım. Nedir bu sayı? 30’un altına düşürmek. Biz gelmeden önce tüm Türkiye’de 36 idi şimdi 24’e düşürdük. Mersin’de 35’ti, 25’e düştü. İstiyoruz ki Mersin’deki evlatlarımız daha güzel bir eğitim alsınlar. Başbakanımızın talimatı var. Kısa bir süre içerisinde ikili eğitimi kaldıracağız. Yani evlatlarımız sabahın köründe okula gitmesin, öğleden sonra gelenler de gece karanlıkta eve gelmesinler diye. Daha iyi bir eğitim vermek için çalışıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA