Eğitim

Bakan Yılmaz'dan İkili Eğitimi Sonlandıracağız Açıklaması!

Bitlis İl Başkanlığı tarafından organize edilen “İl Danışma Meclisi Toplantısı”na katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada katılımcılara seslendi. 
Bakan Yılmaz toplantı kapsamında yapmış olduğu açıklamarında bazı okullarda devam eden ikili eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

58 BİN DERSLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye genelinde 58 bin derslik ihtiyacının olduğunu belirterek en çok derslik ihtiyacının ise İstanbul’da yaşandığını aktardı. Bakan Yılmaz İstanbul’un derslik ihtiyacının 17 bin olduğunu ifade ederek, “İkili eğitimi kaldırmak için Türkiye’de 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bu 58 bin dersliğin üçte birine de İstanbul’un ihtiyacı var. Şu anda en fazla okul ihtiyacının olduğu yer İstanbul’dur. Çünkü nüfusu çok kalabalık hem de arsa bulmakta sıkıntı duyuluyor. Orada 17 bin derslik ihtiyacımız var.” dedi.

‘İKİLİ EĞİTİMİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ’

Ankara’da yapımına devam eden derslik sayısı hakkında da bilgi veren Bakan Yılmaz en büyük sıkıntının İstanbul’da olduğunu yineledi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yapılan bu derslikler ile ikili eğitim sistemini ortadan kaldıracaklarını vurgulayarak, ”Allah nasip ederse 2019 yılının sonuna kadar Ankara’da 8 bin 500’ün üzerinde derslik yapıyoruz. Birçok yerde çözeriz. Biraz İstanbul’da zorlanacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımızın da katkılarıyla devlet millet iş birliğiyle daha kaliteli eğitim verme adına ikili eğitimi ortadan kaldıracağız.” açıklamalarında bulundu.

”580 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI GERÇEKLEŞTİRDİK” 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimin en önemli unsurunun öğretmenler olduğunu söyleyerek 580 bin öğretmen ataması yapıldığına dikkat çekti. Bakan Yılmaz yapılan öğretmen atamalarına ilişkinde bilgiler vererek konuya dair şu değerlendirmelerde bulundu.

”Yine eğitimin en olmazsa olmaz unsuru öğretmendir. Bizim dönemde 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Son iki yılda da bütün öğretmen atamalarını Doğu ve Güneydoğu’da görevlendirdik. 

Benim ilçem İmranlı’da bile öğretmen doluluk oranı yüzde 50’dir. Ama Doğu ve Güneydoğu’da yüzde 90’ın üzerinde. Eğer yüzde 100’ünü doldurursak öğretmenler ek ders veremezler. Dolayısıyla kısmen kabul edilebilir bir eksiklik. Bu öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi açısından bir mekanizma.”

Kamupersoneli.net – ANKARA