Eğitim

Bakan Yılmaz: Eğitim İçin Milli Gelirden 6,2 Pay Ayırdık

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Maltepe İmamet Hitabet ve İlmi Araştırmalar Vakfı’nda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile beraber kanaat önderleri, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya geldi.

Bakan Yılmaz Türkiye’de verilen eğtimle alakalı olarak yaptığı açıklamada; Kaliteli eğitimlerden bahsedebilmek adına derslik başına düşen öğrenci sayısının azalması gerektiğini ifade ederek; “Sizler hastanelerin olmadığı yerlerde cerraha göz doktoruna ortopedi uzmanına ihtiyacımız var ifadesini duydunuz mu? Türkiye’de kaliteli eğitim verilmesi adına ne olması gerekiyordu derslik başına düşen öğrenci sayısının gereken seviyelerde olması gerekmekteydi.

Eskiden bir sınıfın içinde 60- 70 kişi oluyordu ve bir öğretmen öğrencisine 1 dakika bir ayırmakta zorlanıyordu. Derslik başına düşen öğrenci sayısını azalatmka adına kaliteli eğitimden bahsetmek gerekiyor. 282 Bin derslik yaptık 36 öğrenciydiTürkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısı ve bu rakam şimdilerde ise 24’e düşmüş durumda.” ifadelerini kullandı.

Eğitime milli gelirden 6,2 oranında pay ayırdıklarını ifade eden Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada; “Yıl sona kadar 10. Kalkınma Planının sonuna gelmekteyiz. O kalkınma raporunda hangi hedefler konuldu ise hemen hemen her hedefe ulaşıyruz. Bugün bakıldığında eğitim için milli gelirden 6,2 oranında pay ayırmaktayız Avrupa’da şuan bizden daha fazla eğitime milli gelirden pay ayıran ülke bulunmamakta. Eğitimde en büyük yatırımı öğretmenlerimize yaptık ve özlük haklarını iyileleştirdik. Türkiye’de yapılan en iyi şeylerden biri eğitimdir” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA