Eğitim

Bakan Yılmaz: "Eğitimde Değişmez Hedefimiz, Kaliteyi Arttırmaktır''

Sivas Hafik ilçesinde vatandaşa seslendiği sırasında Yılmaz, bu ülkenin koalisyonlardan, hükümet pazarlıklarından çok çektiğini ifade etti.

Yılmaz; Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Necmettin Erbakan’ın, Başbuğ Alparslan Türkeş’in, Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Turgut Özal’ın, Süleyman Demirel’in hayali olduğunu ve onların bu hayalini MHP’nin desteğiyle gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bakan ilk olarak MHP İlçe Başkanlığını daha sonra da CHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Evet verilmesi konusunda kararlarının neden evet olacağını vatandaşlara anlatan Yılmaz,esnafla selamlaşarak ilçede kurulan pazarı ziyaret etti.

Yeni Hükümet Sistemi Eğitime Nasıl Katkı Sağlayacak

Kaliteli eğitim anlayışına sahip olan Bakan Yılmaz;

“Eğitimde değişmez hedefimiz, kaliteyi artırmaktır. Eğitimde kaliteyi artırmak için merkezi hükümetten eğitime çok büyük bir pay ayırmak lazım. 2002’de merkezi hükümette eğitime yüzde 10 pay ayrılırken şimdi yüzde 20 ayırmaktayız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinde milli eğitime ne katkısı olacaktır? Eğer kaynakları israf etmezsek, milli geliri artırırsak, artan milli gelirden ayrılan bu daha yüksek oranda payla eğitime daha çok kaynak ayıracağız. ‘Eğitime daha çok kaynak ayırmak’ demek ‘öğretmenin maaşını artırmak’ demek. ‘Daha kaliteli okullar yapmak’ demek, ‘dersliklerde daha az sayıdaki öğrenciyle eğitimi yürütmek’ demek. ‘Meslek liselerini yaygınlaştırmak’ demek, ‘atölyelerini tam olarak tamamlamak’ demek, ‘stajlarını en kaliteli yerlerde yapmalarını sağlamak’ demek, ‘üniversitelerdeki eğitimi artırmak’ demek, ‘üniversitelerin ihtisaslaştırılmasını sağlamak’ demek, ‘dışarıdan bunları bir kalite denetimine tutmak gerek’ demek. Yine ‘yüksek bir planlama yaparak ülkenin hangi alanda ihtiyacı varsa o alandaki okulların bölümlerinin açılması, hangi alanda ihtiyaç yoksa o alandaki bölümlerin kontenjanlarını da azaltarak hakkıyla bir planlama yapmak’ demek. Kaynağınızı artırırsanız, planlamanızı çok iyi yaparsınız, bunun da eğitime olumlu katkısı olacaktır. Milli geliri artırırsak 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olur.” şeklinde konuşarak eğitim alanında yapılacak olan katkıların önemini bildirdi.

Kamupersoneli.net