Eğitim

Bakan Yılmaz Eğitimde Reform Paketini Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları İlkokul bölümü açılış törenine katıldı. Törene katılan Bakan İsmet Yılmaz açıklanan eğitimde reform paketi hakkında sorulan soruların yanıtları verdi. 

Bakan İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada, ikili eğitimin liseler dahil olmak üzere yüzde 37 olduğunu belirterek ikili eğitimin kaldırılarak tekli eğitime geçileceğini bildirdi. Tekli eğitime geçmek için 77 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu belirten İsmet Yılmaz, geçmiş yıllarda yakalanan derslik başarısını devam ettirdiklerinde bu hedefi yakalayabileceklerini ifade etti. 

Projeler Hakkında Hiçbir Sıkıntı Yok 

Millete her alanda hizmet götürdüklerini belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, hem öğretmen, hem derslik hem de FATİH projesinin tamamlanması açısından herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirtti. 

5. Sınıflara Yabancı Dil Dersi

5. sınıflar hakkında sorulan bir soru üzerine Bakan İsmet Yılmaz, 5. sınıfla bir hazırlık sınıfı mahiyetinde ağırlıklı olarak İngilizce dersi görecekler şeklinde konuştu. 

Bakan İsmet Yılmaz yabancı dil seçimlerini öğrencilerin yapacağını belirtti. Öğrenciler istedikleri Türkçe – İngilizce, Türkçe – Almanca, Türkçe – Fransızca ve Türkçe – Arapça dillerinden birini seçerek eğitim görebilecektir. 

Kamupersoneli.net | ANKARA