Eğitim

Bakan Yılmaz Yükseköğretim Okullaşma Oranı Hedefine Ulaşıldığını Açıkladı

TBMM, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere toplandı. Bakan Yılmaz, toplantıda bir sunum yaparak çeşitli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimdeki gelişmelerin her alanı önemli ölçüde etkilediğine değinerek: 

OKULLAŞMA ORANINDA HEDEFE ULAŞILDI

“Ülkemizde yüksek öğretime erişim ve yüksek öğretim okullaşma oranında hedefe ulaşılmıştır. Bugün itibariyle 112 devlet, 67’si vakıf üniversitesi ve 5’i de vakıf meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 184 yüksek öğretim kurumumuz mevcut olup, öğrenci sayımız da 7 milyon 764 bine ulaşmıştır. Bu 184 üniversiteye; Milli Savunma Üniversitesini ve Türk-Japon Üniversitesini de eklersek 186 olur. Yükseköğretim sistemimizde son 10 yılda yaşanan bu büyüme sürecinin bundan sonraki aşaması, nitelik ve kalite bakımından da büyümedir.” ifadelerini kullandı.

YENİ ÜNİVERSİTE KURULMASINI DESTEKLİYORUZ

Yeni üniversite kurulmasını desteklediklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni üniversite kurulmasının hem istihdamı hem de rekabeti destekleyeceğini açıkladı. 

KOMİSYON ÜYELERİ DE GÖRÜŞ BELİRTTİ

MHP  >> MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, teklifle “Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi”nin isminin “Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi” olarak değiştirildiğine işaret ederek, müzik ve güzel sanatlar eğitiminin tek çatı altında birleştirilmesini eleştirdi.

CHP >> CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da teklifle sporculara yapılan ücret ve ücret sayılan ödemelerden yapılan gelir vergisi kesintisi oranlarının geçerlilik süresinin uzatılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

AK PARTİ >> AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Lokman Hekim Üniversitesine bir mühendislik fakültesinin de ilave edilmesini önerdi.

HDP >> HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ise müziğin tek başına diğer disiplinlerden kopuk ele alınamayacağını ifade ederek, müzik ve güzel sanatlar eğitimlerinin bir arada olduğu eğitim kurumlarının örneklerinin daha önce de bulunduğunu dile getirdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA