Eğitim

Bakan Ziya Selçuk Yapay Zeka Müjdesini Verdi

Bakan Ziya Selçuk yapay zeka hakkında yaptığı açıklamalarında Türkiye’nin ilk yapay zekaya dayalı, veriye dayalı yönetim sistemini önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.

Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk açıklamalarında “Böylelikle alacağımız bütün kararları, gerçekleştireceğimiz bütün politikaları bu bilişim sistemi üzerinden kararlaştırmak, bir karar destek sistemi üzerinden hangi ilde neye karar vereceğiz, yatırımımızı nereye yönlendireceğiz, bunun matematiksel olarak yönlendirilmesine ağırlık vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Eğitim yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk açıklamalarında bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok güçlü bir liderliğinin olduğunu ifade ederek göreve geldiklerinde bir vizyon dokümanı çıkardıklarını ve planlanan şekilde projelerin devam ettiğini söyledi. 

Konu hakkında Bakan Selçuk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İnşallah kısa bir süre içerisinde birçok somut projemizi de hayata geçirmiş olacağız. Milli Eğitim Bakanlığının dijital altyapısı anlamında mesleki ve teknik eğitimi, bazı temel problemlerin çözülmesi anlamında büyük mesafeler kaydettik”