Eğitim

Belediye Kursu Sayesinde Onlar da Üniversiteli Oldu

İstanbul-Maltepe Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik kurs verdi. Bu kurslarda eğitim görenlerden %81,7’si üniversiteyi kazandı. 

Maltepe Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; belediye bünyesinde faaliyet gösteren 70 Evler Cumhuriyet Eğitim Merkezi ve İdealtepe Cumhuriyet Eğitim Merkezindeki üniversite hazırlık kurslarına katılan 180 öğrenciden 134’ü üniversiteye girmeye kazandı. 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, konuyla ilgili şunları ifade etti:”Başarı grafiğimiz giderek yükseliyor. Geçen sene üniversiteye yerleştirmede yüzde 73,5’lik oran yakalamıştık, bu sene bunu yüzde 81,7’ye çıkardık. Hedefimiz geçmişte de olduğu gibi maddi açıdan sıkıntı yaşayan öğrencilerimize kucak açarak, Maltepe’nin eğitimdeki çıtasını yükseltmek. Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar hem yolumuzu aydınlatıyor hem de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. İlerleyen zamanlarda eğitimlerimizin daha da çeşitlenerek artacağına ve gelişeceğine inanıyor, her daim bilginin yolumuzu aydınlatmasını temenni ediyorum.”

Kamupersoneli.net