Eğitim

Bilim Kurulu Üyesinden kritik açıklama! Yarıyıl tatilinde bunlara uyulmazsa..

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yapmış olduğu açıklamasında hem sokağa çıkma kısıtlaması ve tedbirlere değinirken, yarından itibaren bir süreliğine yarıyıl tatiline girecek öğrenciler için önemli açıklamalarda bulundu.

online-egitim.jpg

VAKA SAYILARINDA DEĞERLENDİRME

Kayıpmaz, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Yaklaşık 7 haftayı geride bıraktığımız kısıtlamaların yeni vaka, hasta ve ağır hasta sayılarına önemli ölçüde düşüşe neden olduğunu görüyoruz. Günlük vefat sayılarımız ne yazık ki hala yüksek seyretmekle birlikte önümüzdeki günlerde bu sayının daha da azalacağını öngörebiliyoruz. Ayrıca uzun bir aranın ardından 11 Ocak’ta iyileşen vaka sayısı, yeni tanı konan vaka sayısını geride bıraktı. Bu da sevindirici bir gelişmedir”

Salgında 1 yıllık sürenin neredeyse geride bırakıldığı ve bu noktada kısıtlamaların hayati önem taşıdığını belirten uzman isim, “Bu süreçte elbette esnafımız müşterilerinden, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okullarından ayrı kalmanın sıkıntısını yaşıyor olsa da sağlık ve insan hayatı söz konusu olduğunda akan sular durmak zorunda” dedi.

1-orfi-cover.jpg

YARIYIL TATİLİ

Doç. Dr. Kayıpmaz bu hafta sonu okulların yarıyıl tatiline gireceğini belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Alınan tedbirler ve kısıtlamalardan çok olumlu sonuçlar elde edilmeye başlandı. Yarıyıl tatili için şu an yeni bir karara ihtiyaç olmasa bile mevcut tedbirlere uyum konusunda tereddüt gösterilmemeli.

Maske, fiziksel mesafe ve hijyen başta olmak üzere tatilde de tüm tedbir kararlarına harfiyen uyulmalı. Toplu bir şekilde ev içinde bir araya gelinmemeli. Çocuklar, ailelerinin kontrolünde kurallara uyarak vakit geçirmeye çalışmalı. Yarıyıl tatili, başka insanlarla bir araya gelmek için fırsat olarak düşünülmemeli. Yarıyıl tatili, çekirdek aile olarak ev içinde paylaşımların artacağı günler olarak değerlendirilmeli”