Eğitim

Bilim Kurulu'ndan okullarla ilgili flaş açıklama! Kimseyi risk altına atamayız!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yapmış olduğu açıklamasında, okulların açılmasının rakamlara bağlı olduğunu ifade ederek, “Rakamların takip edileceği ve buna göre okulların açılıp açılmayacağını bilmeleri gerekiyor” açıklamasını yaptı.

RİSK VARSA BİZ YOKUZ

Dün tüm Türkiye’de uzaktan eğitim için ilk ders dizi çalmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında velilerin okulların açılmasına ilişkin çok talep olduğunu ifade ederek, “Risk varsa biz yokuz. Şu anda açılmamasının daha uygun olduğu konusunda ortak bir kanaat oluştu. ‘Uzaktan başlayalım’ dedik” açıklamasını kaydetti.

Bilim Kurulu'ndan okullarla ilgili flaş açıklama! Kimseyi risk altına atamayız!

RAKAMLAR İYİ GİTMEZSE..

Prof. Dr. İlhan ise, kimseyi risk altına alamayacaklarını ifade ederek, rakamlar iyi giderse 21 Eylül’de okulların 21 Eylül’de açılacağını, ancak olumsuz bir durum olursa, açılışın erteleneceğini şu sözlerle ifade etti:

“Bugün dünyada 25 buçuk milyon korona virüs vakası almış insan var. Ülkemizde de biliyorsunuz vaka sayıları hayli yüksek rakamlara ulaştı. Bu nedenle salgınların dinamik bir süreç olduğunu kabul etmek gerekiyor. Toplum genelde şöyle bir talepte bulunuyor; şu gün açılsın, bugün kapansın, ya da şu rakam olursa açılsın. Ama bunu bugünden yarına bile kestirmek çok güç açıkçası. O yüzden toplumdan da şunu istemek gerekiyor. Rakamların takip edileceği ve buna göre okulların açılıp açılmayacağını bilmeleri gerekiyor. Zira Sağlık Bakanımız evet okulların açılmasını istiyor. Milli Eğitim Bakanımız da yine benzer bir düşüncede. Ama kimseyi de risk altına atamayız açıkçası. Ne çocuklarımızı, ne öğretmenlerimizi, ne velilerimizi ne de servis şoförlerimizi. Rakamlara bakarız, eğer rakamlar iyi gidiyorsa Sayın Sağlık Bakanımızın da dediği gibi 21 Eylül’de açarız. Yoksa ona göre biraz ertelenir. Duruma göre değişiklik arz edebilir”

Bilim Kurulu'ndan okullarla ilgili flaş açıklama! Kimseyi risk altına atamayız!

KORONAVİRÜS GERÇEĞİNİ KABULLENMELİYİZ

Koronavirüs salgını gerçeğini kabullenmeli, alışmalı ve bununla yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini ifade ederek İlhan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şu mesajın ben çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hepimiz bu Koronavirüs gerçeğini kabullenmeli, alışmalı ve bununla yaşamayı bir yaşam biçimi haline getirmemiz gerekiyor. Gözüken o ki, Koronavirüs yine nereden baksanız, eğer çok olağan dışı bir mutasyon olmazsa en az seneye bu zamanlara kadar, 2021 Haziran’a kadar belli seviyede gidecek. Üstelik bizde vakalar sıfır olsa dahi, hatta hastanede tedavi gören kişi sayısı sıfır olsa ve üzerinden 1 ay geçse dahi bu kadar temasın çok olduğu bir ülkede, yani dünya ile bu kadar iç içe olduğumuz bir ortamda eğitim vesilesiyle, turizm, ticaret vesilesiyle, uçuşlar vesilesiyle bizde olmaması mümkün değil. Yani dünyada Koronavirüs azalmadan bizde bittiğini söylemek çok güç olacak”