Eğitim

Boşnakça Gelecek Eğitim Yılında Seçmeli Ders Olarak Okutulacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bir açıklamada Bosna Hersek ile Türkiye arasında bir protokol imzalandığı ifade edildi. Söz konusu protokol kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Boşnakça seçmeli ders olarak okutulacak.

Türkiye´de Boşnakçanın seçmeli ders olarak okutulmasına ilişkin, Bayrampaşa Mehmet Akif İnan Ortaokulu´nda ilk dersin de verildiği toplantı düzenlendi. Yaklaşık 30 dakika boyunca toplantıya katılan Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic, ortaokul öğrencilerine Boşnakça dersi verildi.

Türkiye İle Bosna Hersek İşbirliği Çerçevesinde Çalışmaya Devam Edecek

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem çeşitli açıklamalar yaparak Türkiye’de yaşayan 7 dilin müfredatta yer aldığını ifade ederek “Hem Millî Eğitim Bakanlığının protokolü hem de İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün kardeş okul projesiyle Türkçe, Bosna Hersek´te seçmeli ders olarak tercih edilmeye başlanmıştı. 83 okul Türkçe eğitimi vermekteydi. Bugün bakanımızın gelmesiyle 53 okul daha Türkçe eğitimine başlamış olacak. İki kez çeşitli programlar vesilesiyle Bosna´ya gittim. Bakanımızla toplantılarımız oldu. Türkçenin Bosna´da seçmeli ders olarak okutulması konusunda gayretlerini gördük” dedi.

Ayrıca Bakan Yardımcısı Erdem açıklamalarında “Arnavutça da seçmeli ders olarak gelecek yıldan itibaren müfredatımıza girmiş oldu. Okulumuzda ilk dersimizi de Sayın Bakanımız vermiş oldu. Bu konuda yapılacak şeyler var. Ders kitapları ve diğer konularda iki ülke güzel bir iş birliği içerisinde çalışmaya devam edecek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda çok aktif. Binlerce Boşnak öğrenci Türkçeyi yabancı dil olarak seçtiği için İstanbul´a getirildi. Hem pratik yaptılar, hem de akrabalarının yaşadığı ülkemizi burada görmüş oldular. Burada da seçmeli ders olarak Boşnakçayı tercih eden öğrencilerimiz Bosna Hersek´e gidecek. Bayrampaşa Belediye Başkanı da çok destek veriyor” ifadelerine yer verdi. 

Kamupersoneli.net | ANKARA