Eğitim

Bu bölümden mezun olanlar 10 bin lira maaş alacaklar! Okullar belirlendi

MEB 10 bin lira maaşla istihdam edilecek ‘gözde teknikerler’ için belirlediği üç okula değirmencilik ve sektör makineleri alanları açıyor.

Liseler belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, uluslararası alanda Türkiye’nin ihracat lideri olduğu değirmencilik ve sektör makineleri alanında ayda 10 bin liraya kadar maaşla istihdam edilmesi planlanan nitelikli teknikerlerin yetiştirileceği liseler belirlendi.

Çorum, Gaziantep ve Konya’daki üç lise, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminden itibaren öğrenci almaya başlayacak.

Bu bölümden mezun olanlar 10 bin lira maaş alacaklar! Okullar belirlendi

Endüstri 4.0 ile eğitim alacaklar

DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, “Bu bölümü seçecek öğrencilerimiz, Endüstri 4.0 ile eğitimler alacaklar. Öğrenciler, aylık 150 lira burs alıp fabrikalarda staj yapacaklar, mezun olur olmaz Türkiye’de çalışabilecekleri gibi yurt dışında yapılan projelerde de görev alabilecekler. 10 bin kişilik istihdam planımızın büyük bir kısmı bu liselerde yetiştirilecek” dedi.

Bir Yorum

  1. Iş ariyorum 2 bulamadim ik okul befzunlarina iş yok fabrikalarda peketleme etiket leme işi istan bulda yasiyorum pendikde oturuyorum telefon numaram 0546 262 25 59

  2. Iş ariyorum 2 bulamadim ik okul befzunlarina iş yok fabrikalarda peketleme etiket leme işi istan bulda yasiyorum pendikde oturuyorum telefon numaram 0546 262 25 59