Eğitim

Bu Üniversitede Diploma Almadan İş İmkanı Bulabilirsiniz

Global alandan kendini kanıtlayan, güçlü kadrosuyla dikkat çeken, 16 fakülte,4 enstitü, 10 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul ve 25 araştırma merkeziyle öğrencilere en iyi şekilde eğitim vermeyi amaç edinen ve ‘Uluslararası Üniversite’ olarak adlandırılan üniveriste Gaziantep Üniversitesi’dir.

Gaziantep Üniversitesi çok hızlı ve kalite bir şekilde büyüme devam etmektedir.

Türkiye’de en fazla yabancı öğrenci barındıran üniversiteler arasında 2. sırada yer almaktadır. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Dünya’nın 107 ülkesinden toplamda 3 bin 700 yabancı öğrecisiyle ‘Uluslararası Üniversite’ olarak adlandırılmıştır.

GAÜN’ün Akademik Kadrosu

GAÜN’ün Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 165 profesör, 103 doçent, 338 yardımcı doçent ve diğer akademik personellerle birlikte bin 548 kişiden oluşan dev bir akademik kadroya sahip olduklarını bildirdi.

Türkiye’de 5. Olma Başarısı Elde Etmiş

AB ile fonlanan projelerden aldığı destek ile Türkiye’nin 5. üniversitesi olma başarısını elde etmiş, TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2016 sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9. sıraya yükselirken, tüm üniversiteler de ise geçtiğimiz yıla göre 8 sıra birden yükselerek 16. sıraya gelmiştir.

Öğrencilere Diploma Almadan İş İmkanı

Gaziantep Üniversitesi, İntörn Uygulamasıyla, mühendislik öğrencilerinin yüzde 75’inin diplomalarını almadan intörn olarak gittikleri yerlerde teskere bırakarak işe başladığını açıklayan Rektör Gür, “Bunu diğer bölümlerimize de yaygınlaştırıyoruz. İntörn olarak daha öğrenciyken iş hayatına atılan öğrencimiz, kendisini ispatlama şansı, intörnlük yaptığı işyeri sahibi ise elemanını bir yıl önce tanıma fırsatı buluyor. Meslek yüksekokullarımızdan mezun olan çocuklarımız artık ‘Ara Eleman’ değil, ‘Aranan Eleman’ oldular. Gastronomi Kenti Gaziantep’te Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı olarak eğitim veren Türkiye’nin ilk devlet üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, dünya mutfağıyla Türk turizmine katkı sağlıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Üniversitesi 44 senedir eğitim veriyor ve son zamanlarda çok hızlı bir şekilde büyüme devam ediyor. Üniversite binası BM binasına benzetiliyor. Üniversite rektörlüğü öğrencilere dünya çapında bir üniversitede eğitim alın çağrısı yapıyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum