Eğitim

Bulgar Dili Edebiyatı ve Kültürü Semineri

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da Bulgar Dili Edebiyatı ve Kültürü yaz seminerinin yapılacağı belirtilmiştir. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yayımlanan duyurunun detayları şöyle;

Bulgaristan ile Eğitim, Bilim ve Kültür Alanlarında İşbirliğine İlişkin Hükümetlerarası Programın 6. maddesi çerçevesince “Bulgar Dili, Edebiyatı ve Kültürü” yaz seminerleri 10 – 30 Temmuz 2016 tarihleri arasında Sofya Üniversitesi’nde, 18 Temmuz – 7 Ağustos 2016 tarihleri arasında Veliko Tarnovo Üniversitesinde yapılacaktır.

Söz konusu seminerlere başvuru formunun en geç 10 Mayıs 2016 tarihine kadar Bulgaristan Büyükelçiliğine iletilmesi veya Bulgaristan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığına faks (Faks no: 00359 292 17 445) ya da m.nedelvheva@mon.bg adresine e-mail yolu ile 30 Mayıs 2016 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Katılımcıların ulaşım masrafları ve sağlık sigortaları Türk tarafınca veya katılımcılarca; iaşe ve ibate ile eğitim ve kültürel program giderleri ise Bulgar tarafınca karşılanacak olup konuya ilişkin bilgi ve formlar ekte yer almaktadır.