Eğitim

CHP'li İrgil: "Eğitim Kalitesi Yoksa Her Kentte Üniversitenin Anlamı Yok!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Öğrencinin ayağına üniversiteyi getiriyoruz” dedi, CHP Bursa Milletvekili Dr.Ceyhun İrgil: “Eğitim kalitesi yoksa her kentte üniversitenin anlamı yok!” diyerek tepki gösterdi. TBMM’de düzenlenen basın toplantısında İrgil, üniversitelerin sorunlarına değindi. Rektörlerden de dert yanan İrgil açıklamalarında: “Yüksek düzeyde eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma ortamının en üst makamında oturan ama husumet güderek öğretim üyelerine iftira atan rektörleri, akrabalarını işe yerleştiren çiftlik kahyası zihniyetiyle görev yapan rektörleri kınıyorum.

Kapatılan vakıf üniversitelerindeki mağduriyetlere ilişkin çalışmalarımız sırasında gördük ki, öyle bazı üniversiteler ve öyle rektörler var ki, Türkiye’deki üniversite eğitiminin utanç tablosu. Kapılarında üniversite yazıyor ama yönetimler lise düzeyinde” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatan İrgil:
 “Sayın Cumhurbaşkanı, YÖK’ten bağımsız bir kalite kurulu kurulmasını istiyorum, dedi. Ne demek bu? ‘Çok kalitesizsiniz’ demek. O da farkında kalitesizliğin.

Her kente üniversite kuruyorsunuz, ‘öğrencinin ayağına üniversiteyi getiriyoruz’ diyorsunuz. Her mahallede ilköğretim okulları olması gereklidir ama kampus hayatı geçirenler, üniversite atmosferini bilenler üniversitelere aynı izanla yaklaşmamalıdır. Bu yaklaşımın millete hizmetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ama bu iktidarın millete hizmetten anladığı iki çimento bir harç al sana yol, köprü, baraj. İki gün sonra yol çöker, köprünün ayağında hasar olur, baraja su dolmaz ama yaptık mı yaptık! Kaliteye, niteliğe bakan yok. Tıpkı senelerdir devlet içinde liyakata bakılmadı gibi.” diyerek sözlerine son verdi.

Kamupersoneli.net|Ankara