Eğitim

Corona virüsü önlemleri kapsamında doktor adayları hakkında flaş karar!

Tıp fakültesi son sınıf öğrencileri hakkında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversitelere önemli bir kararın gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Tıp Fakültesi son sınıfı öğrencilerimizin (intörnler) uygulama eğitimlerinin yaz aylarına kalmasının, küresel salgın nedeniyle mezuniyetlerini olumsuz yönde  etkileyebileceği düşüncesinden hareketle yeni bir karar alarak üniversitelerimize bildirdik.” dedi.

DOKTOR ADAYLARI HAKKINDA FLAŞ KARAR

Doktor adaylarının kabul etmesi durumunda eğitimlerine kendi üniversite hastanelerinde devam edebilecekleri ve diledikleri takdirde bulundukları şehirlerdeki bir başka üniversitenin hastanesinde veya Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarında, ilgili birimlerin oluruna dayalı olarak aile hekimliği, halk sağlığı merkezleri gibi birimlerde yaptıkları saha uygulamaları, intörnlük uygulamalarının kalan kısmına sayılabileceği aktarıldı.

CORONA VİRÜSÜ ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA UYGULANACAK

Ayrıca doktor adayları ile ilgili alınan yeni kararla uygulama eğitimlerinin kalan sürelerini, dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ders, ödev, proje, vaka analizi gibi faaliyetlerle tamamlayabileceği ve üniversitelerin bütün bu imkanlardan yararlanarak öğrencilerin, içinde yaşanılan süreçte ellerinde olmayan nedenlerle başarısızlık dışında sene kaybına uğramaması için gerekli tedbirlerin alacağı bildirildi.