Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Önemli Burs Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Akademik yılı açılışında çeşitli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada öğrencilere verilen burs miktarı hakkında önemli açıklamalarda bulunarak 16 yıl önceki burs miktarlarını değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BURS MİKTARLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 yıl önce 45 TL burs verildiğini hatırlatarak, Lisans öğrencilerine 500 TL burs verilmeye başlanacağını ifade etti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek lisans öğrencilerine bin lira doktora öğrencilerine bin 500 lira verileceğini vurguladı. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“16 yıl evvel burs kredi olarak ayda ne veriliyordu bu ülkede? 45 lira. Lisans öğrencilerine 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisans öğrencilerine bin lira doktora öğrencilerine bin 500 lira vereceğiz.

Aynı şehirden gelmiş kimi zaman aynı mahallede oynamış gençler siyasi kamplaşmanın kurbanı oldu. Biz öğrenciye üniversiteyi aratmadık, biz üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük. En büyük başarımız buradadır.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA