Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Liseye Giriş Sınavında 3 Şart İstedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de eğitim zirvesi yaptı ve temel eğitimden ortaöğretime geçiş için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni sınav modelini onayladı.

YENİ SİSTEM İÇİN 3 ŞART

Erdoğan, yeni sınav sistemine ilişkin: “Sade, basit, anlaşılır olsun” ifadelerini kullandı ve 15 yıldır eğitime maddi yatırımlar yapıldığını şimdi ise amacın kaliteyi arttırmak olduğunu söyledi.

YÜZDE 45’İN BELİRSİZLİKLER NEDENİYLE KAFASI KARIŞIK

Cumhurbaşkanı Erdoğanü, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Külliye’de, eğitimcilerle bir araya gelerek onların görüşlerini aldı. Temel öğretimden ortaöğretime geçiş sisteminin neden değiştirildiğini açıklayan Erdoğan, TEOG’un kaldırılmasından toplumun %55’inin memnun olduğunu, %45’in ise belirsizler nedeniyle kafasının karışık olduğunu söyleyerek: “OECD ülkeleri arasında Finlandiya birinci. Bizim Finlandiya’yı yakalamamız lazım” dedi.

ÖĞRETMEN PERFORMANS SİSTEMİ

Eğitimciler, sınavsız öğrenci yerleştirme modelinin sıkıntıları büyük oranda çözeceği konusunda hemfikir oldu. Ortaöğretime geçişte başarı puanının etkisi olmaması durumunda öğrencilerin okul ile bağlarının kopacağını dile getiren eğitimcileri her okulun kendi başarı puanını belirlemesini önerdi. 

Nitelikli öğretmen yetiştirilmesi için de öğrenci başarısı ile orantılı öğretmen performans sisteminin uygulanması gerektiği vurgulandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA