Eğitim

Cumhuriyet Üniversitesi Engellilere Ücretsiz KPSS Kursu Verecek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi anlaşmalı olarak engellilere ücretsiz KPSS kursu verileceğini duyurdu.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, ortaöğretim, önlisans ve lisans alanlarında verilecek olan ücretsiz KPSS kursunun istişaresi yapıldı.

Toplantıya Katılanlar:

Toplantıya katılanlar arasında, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Deveci, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik vardı.

Toplantıya Katılanların Düşünceleri:

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı toplantının açılış konuşmasını yaptı. Sayın Toparlı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Engelliler açısından bugün çok önemli bir gün. Çünkü yaklaşan E-KPSS, engelli arkadaşlarımız için çok önemli. Bu sınav devlet memuru olabilmelerine imkân sağlıyor. E-KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans grubu engellilerin engel gruplarına ve eğitim seviyelerine göre yapılan ve sonuçları ile Devlet Memurluğu kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav.”

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan bu işbirliği sonucu engellilere verilecek olan ücretsiz KPSS kursunun memniyetini dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise böyle çalışmadan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye’de 43 bin engelli memur olduğunu ifade eden Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Deveci, engelli vatandaşlarımızın 2 bin yılından itibaren istihdam ettiğini söyledi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik ise konuşmasında, işitme engellilerin okuma ve yazma alanlarında eksiklerinin olduğunu ve bu yapılacak olan program ile bu sorunun bir an evvel çözüleceğini belirtti.

Başvurular Ne Zaman Alınacak?

E-KPSS kursuna başvurular 1 Ekim 2017‘de başlayacak, 15 Ekim 2017‘de sona erecek.

Başvurular www.sivasfykm.com.tr internet sitesinden yapılacağını internet üzerinden başvuramayanlar Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ndeki büroya gelerek başvuru yapabilecekler.

Kurs hafta içi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde, hafta sonu ise Engelli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA