Eğitim

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) Bünyesinde Staj Yapmak İsteyenlerin Dikkatine !

Devlet Personel Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve staj yapmak isteyen öğrencilere bilgi paylaşımı yapıldı. Yapılan bilgilendirmede staj detayları ve 10 iş günü süreyle staj programı düzenleneceği ifade edildi

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 10 iş günü süreyle staj programı açılacağı ifade edildi. Söz konusu duyuruda “22/01/2018-02/02/2018 tarihleri arasında 10 iş günü süreyle lisans öğrencileri için bir staj programı düzenlenecektir.” ifadelerine yer verildi. 

Bunun yanı sıra yayımlanan duyuruda staj hakkında detaylar da belirtildi. Buna göre “Devlet Personel Başkanlığı Staj Komisyonunun 15/11/2017 tarihli ve 2017/5 sayılı kararıyla staj kapsamında 22/01/2018-02/02/2018 tarihleri arasında 10 iş günü süresince üniversite öğrencilerine dönük bir eğitim programı düzenlenmesine karar verilmiştir” açıklaması yapıldı. 

STAJ PROGRAMINA GÖRE:

Katılımcılara, Türk Kamu Yönetimi, Kamu Personel Yönetimi, Türk İdari Teşkilatı, Kamu Personelinin Hukuki Statüleri, Yönetim Teknikleri ve benzeri alanlarda eğitim verilecektir.

Katılımcılardan kendilerine programın ilk günü bildirilecek konularda araştırma yapmaları ve programın son gününde konuya ilişkin bulgularını rapor ve sunum ile paylaşmaları beklenilmektedir.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu staj ilanında genel şart olarak “Programa katılacak öğrencilerin, İ.İ.B.F, S.B.F, Hukuk, Sosyoloji, Psikoloji, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve bunlara denkliği kabul edilen branşlardan birinde lisans öğrenimi görüyor olması gerekmektedir. Programa 15 asil, 5 yedek olmak üzere toplam 20 katılımcı seçilecektir” ifadeleri kullanıldı.

– Mezunların programa katılması mümkün değildir.

– Zorunlu staj kapsamında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.