Eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı Uluslararası İlahiyat Programı Başvuruları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşların çocuklarının ilahiyat eğitimi için gerçekleştirilen ilahiyat programı başvurularının başladığını duyurdu. 

Başvurular 14 Nisan 2017’ye kadar online ortamda yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının konuya ilişkin duyurusu şöyle:

” Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koordine edilen ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik Türkiye’de ilahiyat öğrenimi imkânı sağlayan Uluslararası İlahiyat Programı 2017 yılı başvuruları başladı.

13 Mart 2017 tarihinde başlayan başvurular, 14 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecektir. Başvurmak isteyen adaylar Uluslararası İlahiyat Programı başvuru sayfasından online olarak başvurularını yapacaklardır. Adaylar online başvurunun ardından gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak yaşadığı ülkenin müşavirlik ya da ataşeliklerine teslim ederek başvurularını tamamlamış olacaklar. 

Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya gibi yurtdışında vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerden öğrenci kabul eden program, yurtdışında lise öğrenimini tamamlamış ve bulunduğu ülke vatandaşlığını kazanmış öğrencilerin, Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinde lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmelerini amaçlıyor.