Eğitim

Doğa Okullarından TEOG 'da Çok Önemli Başarı

 Doğa Okullarından 3 bin 339 öğrenci, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavında en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtladı.


Doğa Okulları açıklamasına göre, TEOG’la yüzde 100 uyumlu içeriklerle sınava hazırlanan Doğa Okulları öğrencileri önemli bir başarıya imza attı. Kasım ve nisan ayında 6 branşta yapılan TEOG sınavlarında 5 bin 114 öğrencinin 3 bin 339’u en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtladı.

TEOG’da Doğa Okullarının eğitim kadrosu tarafından hazırlanan test sorularının benzerleriyle veya birebir aynılarıyla karşılaşan öğrenciler, bu yılki sınavda da zorlanmadı. TEOG’u değerlendiren Doğa Okulları öğrencileri, okulda ortak deneme sınavları, yaprak testleri ve ödev kitaplarındaki soruları çözmüş gibi hissettiklerini ve sınavı çok rahat atlattıklarını belirtti.

Açıklamaya göre, Doğa Okullarının akademik başarılarının ardında müfredata ek olarak uyguladığı özel eğitim metotları yatıyor. Sınavlara endekslenmeyen, öğrenmekten keyif alan öğrenciler, başarıya giden yolda çözüm odaklı eğitim anlayışı ile ilerliyor. “Kazanmak Değil Başarmak” mottosu ile öğrenim gören öğrenciler, hem sınav stresi yaşamıyor, hem de konuları kavramada detayları öğreniyor.

Doğa Okulları, ortaokul eğitiminde kendine has eğitim sistemi SOES’i (Student Oriented Education System) uyguluyor. Öğrenci odaklı SOES ile eğitim gören Doğa Okulları öğrencileri, sınav kaygısı yaşamadan TEOG’a kendine güven duyarak giriyor. SOES ile ayrıca aktif öğrenme ortamlarında sınırsız deney ve yerinde gözlem yapma imkanları ile yetişen öğrenciler, disiplinler arası çalışmalarla çok yönlü eğitim alarak hayata hazırlanıyor ve teorik bilgilerini üretime dönüştürüyorlar.

AA

KAMUPERSONELİ.NET